Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når Sveriges nye prinsesse Leonore i dag bliver døbt i Slottskyrkan på Drottningholm slot i Stockholm, er hverken Kronprinsparret, prins Joachim eller prinsesse Marie blandt gæsterne.

For prinsesse Leonore er langt nede i arvefølgen, og derfor er barnedåben mindre officiel end andre store royale begivenheder, siger kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.- Prinsesse Leonore er nummer fem i arvefølgen, og så er det kutyme, at man nedtoner festen og ikke inviterer særligt mange udenlandske kongelige, tilføjer han.

Det er blevet mere og mere udpræget blandt royale, nybagte forældre, at kongelige fra andre lande fylder mindre. Lars Hovbakke Sørensen sammenligner dagens svenske barnedåb med danske prins Vincent og prinsesse Josephines, der blev døbt i Holmens Kirke i København i 2011.

Prinsesse Leonores dåb 7


- De har nogenlunde samme placering i arvefølgen som prinsesse Leonore. Men hvor tvillingernes barnedåb havde flere udenlandske gæster, og endda en fadder fra et udenlandsk kongehus, den spanske kronprins Felipe, har man i Sverige en tendens til at nedtone royale begivenheder, siger han.

Blandt andet har prinsesse Madeleine og Chris O'Neill kun inviteret 160 gæster, mens kronprinsesse Mary og kronprins Frederik havde 250 gæster med til tvillingernes barnedåb.

- Det danske kongehus er større og mere pompøst end det svenske. En forklaring er, at Sveriges kongelige ikke har samme høje status i deres hjemland, som de kongelige har i Danmark, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Andre læser også