Ifølge Christian Frederiksen, er hans 'Kong Henrik'-kollektion, bestående af blandt andet forklæder og muleposer med tegniner af prins Henrik, en hyldest til den 82-årige prinsgemal. Kongehuset er tydeligvis ikke helt enige i den betragtning     Jens Nørgaard Larsen
Ifølge Christian Frederiksen, er hans 'Kong Henrik'-kollektion, bestående af blandt andet forklæder og muleposer med tegniner af prins Henrik, en hyldest til den 82-årige prinsgemal. Kongehuset er tydeligvis ikke helt enige i den betragtning     Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen

For godt en måned siden lancerede danske Christian Frederiksen en kollektion af forklæder og muleposer på Facebook, som ifølge ham selv, er en hyldest til prins Henrik. Men den opfattelse deles tilsyneladende ikke af kongehuset selv, der nu har meldt ham til Forbrugerombudsmanden.

Da han gik i luften med sit forretningseventyr, spekulerede han selv, om den uofficelle 'Kong Henrik' kollektion ville indbringe ham enten et ridderkors eller en dom for majestætsfornæmelse. Desværre for Christian Frederiksen ser det nu ud til, at han er tættere på det sidste. Det sker, efter han har modtaget en henvendelse fra Forbrugerombudsmanden, som har bedt ham stoppe al salg og markedsføring af sine produkter inden den 29. december.

»Forbrugerombudsmanden har den 2. december 2016 modtaget vedlagte henvendelse fra Kongehuset, Kabinetssekretariatet, vedrørende misbrug af H.K.H. Prins Henriks navn og billede på forskellige produkter, der markedsføres på din Facebook-side,« står der blandt andet i den e-mail fra Forbrugerombudsmanden til Christian Frederiksen.

hkh1

Han er samtidig blevet bedt om at al stoppe salg og markedsføring af sine 'Kong Henrik'-produkter senest den 29. december. Fra sin Facebook og sin Instagram-profil sælger han blandt andet forklæder, varmebrikker og muleposer med forskellige tegninger af prins Henrik ledsaget med tekster som ’Prins Henrik – Danskernes konge’ eller ’Prins Henrik – Kongen af køkkenet’ til priser mellem 150 og 300 kroner. Men Christian Frederiksen har ikke tænkt sig at stoppe så let.

»Jeg er først og fremmest overrasket over, at Kongehuset slet ikke henvender sig direkte til mig, når de er utilfredse. Og så tror jeg simpelthen ikke på, at prins Henrik kan være imod det her. Det er jo en hyldest til ham, og hans ønske om at blive konge. Men hvis det er tilfældet, så stopper jeg selvfølgelig med det samme. Det er klart. Men det fremgår jo slet ikke af den henvendelse fra Forbrugerombudsmanden,« siger Christian Frederiksen til BT.

I stedet lægger Forbrugerombudsmanden blandt andet til grund, at Christian Frederiksen med sine produkter har brudt markedsføringsloven. En anklage, som han slet ikke mener, er fyldestgørende.

»Jeg undrer mig over flere ting i den her sag. Hvad er det, jeg helt konkret har gjort forkert. Hvem er det, som i virkeligheden føler sig misbrugt, og hvad er konsekvensen, hvis jeg fortsætter? Det giver Forbrugerombudsmanden intet svar på,« siger Christian Frederiksen.

Prins Henrik 'Abstrakt Torso' bærende

Han har derfor sendt en række opklarende spørgsmål retur, som han håber at få svar på inden den 29. december. Han har dog selv et bud på, hvorfor han er blevet bedt om stoppe salget af sine produkter.

»For mig virker det som om, at der sidder nogle kontorfolk inde i Kongehuset, som bruger for meget tid på Facebook, og så er de faldet over, hvad jeg har lavet. Så er de blevet sure på prins Henriks vegne, og har taget fat i Forbrugerombudsmanden,« siger Christian Frederiksen.

Ligesom det tidligere har været tilfældet i virkeligheden, er prins Henrik her afbilledet med en papegøje på hovedet.

Han har tidligere fortalt til BT, at han er stor fan af den 82-årige prins og mener, det er urimeligt, at han aldrig har fået den kongetitel, han ofte har udtryk ønske om.

»Det er både uretfærdigt overfor ham og faktisk også over for Dronninge-titlen. For hvorfor kan Mary blive dronning, når han ikke kan blive konge? Det må jo så være, fordi en dronning er mindre værd end en konge, og det synes jeg ikke er særligt tidssvarende,« lyder det fra Christian Frederiksen.

Men selvom han vedholdende understreger, at både forklæder samt muleposer udelukkende skal ses som en hyldest til 82-årige prins Henrik, så Kongehuset dog ikke med milde øjne på Christian Frederiksens royale kollektion, da BT tidligere på måneden fik en kommentar fra Kongehusets presseafdeling.

»Det er ikke i orden at misbruge den kongelige familie i markedsføringen af produkter, og det ser helt klart ud til at være tilfældet her. Det vil vi reagere på ad de kanaler, som er relevante i den konkrete sammenhæng,« oplyste kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til BT.

Dronningen: Prins Henrik går på pension Regentparret besøger

Frem mod den 29. december har Christian Frederiksen nu tænkt sig at køre et såkaldt 'ombudsmandstilbud' på sine produkter, hvor de vil kunne købes til nedsat pris. Et eventuelt overskud vil han donere til Dansk Petanque Forbud, som ingen ringere end prins Henrik i øvrigt er protektor for.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.