Grevinde Alexandra fortalte glad om sit nye liv i centrum af København og om den bog, hun udgiver til næste år

Torsdag aften havde Star Wars indtaget Odd Fellow-Palæet. Anledningen var en gallamiddag til ære for Make-A-Wish Ønskefonden, som opfylder ønsker for børn med livstruende sygdomme. Blandt de kendte gæster var grevinde Alexandra, der havde en flot herre ved sin side på den røde løber, der dog ’bare’ er en god ven.

Det er lidt over et år siden, at Alexandra meddelte, at hun og manden gennem otte år, filmfotografen Martin Jørgensen, skulle skilles. De delte ikke længere de samme værdier, så grevinden gjorde kort proces. Exit Martin.

Men det betyder ikke, at den 51-årige grevinde har opgivet kærligheden. Tværtimod. I maj gav hun et stort interview til BT, hvor hun ærligt fortalte, at hun stadig drømmer om at finde den store kærlighed. Endnu en gang.

»Gør vi ikke alle sammen det?,« lød det med et grin fra grevinden, da BT mødte hende til festen og mindede hende om interviewet.

Men har De fundet den endnu?

»Mon ikke I ville have hørt om det...? Jeg tror, jeg vil lade det være med det,« sagde Alexandra med et stort smil.

Efter skilsmissen satte den tidligere forretningskvinde sit 356 kvm store hus på Østerbro til salg, og i juni rykkede hun sammen med sine to store drenge, prins Nikolai på 17 år og prins Felix på 14, ind i hjertet af København – i en 300 kvm stor lejelejlighed i den fashionable Store Kongensgade.

»Vi synes, det er herligt at prøve noget helt nyt, drengene og jeg. Vi har glædet os til at komme i nogle nye omgivelser med ny energi,« fortalte den 51-årige grevinde om sit nye hjem.

»Det er dejligt at kunne gå til mange ting og nyde byens skønne parker og caféer.«

Grevinde Alexandra tjente omkring 23 millioner kroner på salget af villaen på Svanemøllevej, som hun fik foræret af sin eksmand prins Joachim i forbindelse med deres skilsmisse i 2005. Men endnu har hun ikke valgt at investere pengene i fast ejendom.

»Vi skulle lige have et pusterum og tage tingene med ro,« siger hun om tiden efter skilsmissen.

Siden vil hun ikke afvise, at hun og sønnerne bliver boende i centrum.

»Det kunne da godt tænkes, nu hvor man har børn, der er i teenageårene. Det er tæt på Felix’ skole og tæt på tog og metro...«

Skriver bog

Alexandra, der før giftermålet med Joachim gjorde karriere i finansverdenen, har flere gange ytret ønske om at få et job, hvor hun kan bruge sin erfaring.

Til næste år udgiver hun en bog om forretningsetik sammen med en amerikansk forfatter.

»Den er ved at få sine ’finishing touches’ i USA, og den bliver lanceret derovre. Det er Stanford (University, red.), der udgiver den. Det er mest en akademisk bog,« sagde Alexandra, der i mange år har haft en bestyrelsespost i Ferring Pharma.

»Derudover plejer jeg min velgørenhed og taler lidt på forskellige fronter, men ellers ikke noget, jeg vil løfte sløret for lige nu,« lød det hemmelighedsfuldt fra grevinden.

Grevinde Alexandra fulgtes med den tidligere model Alexander, der ikke ønskede at oplyse sit efternavn. Her ses de foran Odd-Fellow Palæet, hvor Make-A-Wish holdt gallafest.
Grevinde Alexandra fulgtes med den tidligere model Alexander, der ikke ønskede at oplyse sit efternavn. Her ses de foran Odd-Fellow Palæet, hvor Make-A-Wish holdt gallafest.
Vis mere

DAGENS AFSTEMNING: