Årets nøgenløb på Roskilde Festival er overstået torsdag eftermiddag.

Mens finske Anton var den allerhurtigste over målstregen, så vandt også danske Sofie en Roskilde Festival-billet for at være den hurtigste blandt kvinderne.

Hele herligheden blev selvfølgelig dækket live af B.T. – hvilket du kan se i videoen øverst i artiklen – ligesom mange andre medier også var til stede ved det traditionsrige Roskilde-løb.

Men:

»Er det lovligt at tage billeder og video af folk uden tøj på og publicere dem uden deres samtykke i disse GDPR-tider?« spørger B.T.-læseren Morten i B.T.s liveblog fra dækningen af nøgenløbet.

Men faktisk har deltagerne i nøgenløbet allerede givet deres samtykke.

For når man tilmelder sig nøgenløbet, så skriver man under på, at man er klar over, at der vil være medier til stede, der tager billeder.

Men der er selvfølgelig samtidig en generel respekt fra pressen for, at man lige spørger først, inden man tager billeder af enkeltpersoner – som for eksempel netop vinderne.

Deltagerne blev modtaget med store jubelråb, da de kom ud til publikum og skulle gøre klar til den obligatoriske opvarmning inden årets løb.
Deltagerne blev modtaget med store jubelråb, da de kom ud til publikum og skulle gøre klar til den obligatoriske opvarmning inden årets løb.
Vis mere

Men ifølge Bjarke, der arrangerer nøgenløbet på Roskilde Festival, er det ikke problemfrit.

Han mener nemlig, at den massive mediedækning af nøgenløbet er skyld i, at de kan have svært ved at skaffe kvindelige løbere.

»Der har været problemer med meget ihærdige journalister de andre år, og alle har mobiltelefoner, og det har gjort, at der er en del piger, der synes, det ikke er så rart at risikere at ende på alle mulige internetsider,« mener nøgenløbsarrangøren.

Han tror dog ikke, det ville være muligt at forbyde kameraer fra nøgenløbet.

»Men vi synes egentligt også, at medierne skal have lov til at være med!« slutter han.