Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det norske flyselskab planlægger at åbne nye lavprisruter fra både Skotland og Irland til New York. De billigste enkeltbilletter for en tur over Atlanten vil koste helt ned til 500 kroner. 

Det skriver The Gaurdian.

Normalt er billetpriser på få hundrede kroner reserveret til kortere flyvninger, men det håber det norske flyselskab at lave om på allerede næste år. Her forventer Norwegian nemlig at kunne tilbyde deres kunder at flyve tværs over Atlanten for helt ned til 56 pund, svarende til 500 danske kroner.

Ifølge Norwegian kan de billige billetpriser blandt andet lade sig gøre ved at flyve i nye og brændstoføkonomiske fly, men også ved at benytte sig af såkaldte sekundære lufthavne, som er billigere at flyve fra.

I forvejen har Norwegian en række afgange fra lufthavnen Gatwick i London til USA. Blandt andet til JFK-lufthavnen i New York, hvor priserne i dag lyder på omkring 1300 kroner og opefter for en enkeltbillet. Men ved at flytte afgangene til både Skotland og Irland og dermed forkorte afstanden, planlægger Norwegian at sænke priserne yderligere.  

Flyselskabet har dog endnu ikke meldt ud, præcis hvilken lufthavn i New York man lander i med de nye lavprisbilletter, da aftalerne om de nye ruter er ved at blive forhandlet på plads.

I Danmark flyver Norwegian til syv amerikanske storbyer fra Kastrup Lufthavn. Her kan man blandt andet flyve til Boston, Miami og Orlando i Florida, Las Vegas, Los Angeles, New York og San Francisco.

Skal man en tur til New York fra Kastrup Lufthavn starter priserne for en enkeltbillet til JFK-lufthavnen ved 999 kroner.

Andre læser også