Lyt til artiklen

Rejseblogs konkurrerer med de traditionelle guidebøger. Vi søger personlige erfaringer fra andre, som har besøgt rejsemålet, og tips fra bloggere, som fortæller om deres storbyer.

Adressen på en god, billig restaurant, hvor de lokale kommer.

Et marked, turisterne endnu ikke har opdaget.

Den club, som lige nu er det eneste rigtige natteliv i byen.

Hvordan finder man det?

Man googler efter én, som blogger om storbyen, eller tjekker de blogs, man allerede følger.

Hvor der er mange, som har aflivet bloggen som et modefænomen til fordel for instagram, er rejsebloggen kommet for at blive.

»Efterhånden er det os alle, som er aktive på de sociale medier, og som turist eller som rejsende er det nemt at finde nogen, der kan inspirere én til den næste tur,« siger Julia Lahme, som selv blogger og har skrevet en e-bog om at blogge.

Bloggen er for tiden under kraftig forandring, og som blogger skal man passe meget på ikke at blive kedelig og irrelevant.

»Da blogs først at komme frem, handlede de i høj grad om at dele: Tips, tricks, oplevelser og informationer. Man opnåede status i blogverdenen, hvis man var god til at dele. Men i dag er der mange blogs, som mest handler om afsenderen og ikke så meget om modtageren. Det kan meget let gøre blogs overflødige. Rejsebloggen handler i sin essens derimod om at inspirere andre, hvilket gør den uundværlig. Derfor vil den overleve,« mener Julia Lahme.

Til forskel fra en guidebog er en god blog også et socialt medie, hvor der er dialog mellem bloggeren og læseren. Den er samtidig aktuel, og den har ingen forpligtelser til at være objektiv.

»Vi læser med på en blog, fordi vi interesserer os for bloggeren – personen – og hans eller hendes holdninger, meninger, liv og oplevelser,« siger Julia Lahme.

Fire bloggere om byer:

1. LONDON

Blogger Laura Porter.
Blogger Laura Porter. Foto: Privatfoto
Vis mere

golondon.about.com

Blogger Laura Porter – har boet i byen i hele sit liv og kan ikke forestille sig at bo et andet sted, skriver hun i sin blog, som hun har skrevet siden 2006. Hun har undervist i mange år i engelsk og har ti års erfaring i forlagsbranchen, hvor hun bl.a. har researchet for Dorling Kindersley travel guides. Avisen Independent har haft hendes blog på listen »Top 50 Travel Websites«. Bloggen er på engelsk.

2. BERLIN

Berlin-bloggeren Job.
Berlin-bloggeren Job. Foto: Privatfoto
Vis mere

berlin-enjoy.com

Blogger Job – har levet de første tyve år i en lille by i Holland, så det er ikke overraskende, at han blev imponeret af den mulitkulturelle storby. Når venner fra Holland kommer på besøg, spørger de, hvad de skal opleve og hvor de skal gå hen. »Jeg har spurgt de lokale til råds, og det ville være egoistisk at beholde alle disse oplysninger for mig selv,« siger han. Bloggen er på engelsk

3. PARIS

Blogger Louise Sandager.
Blogger Louise Sandager. Foto: Privatfoto
Vis mere

mitparis.wordpress.com

Blogger Louise Sandager - har boet i byens i de sidste 17 år. Hun er uddannet journalist og kom oprindelig til Paris som korrespondent for Berlingske, men da kontrakten udløb efter tre år, ville hun ikke hjem. »Byen satte sig i mig, som en vild og irrationel forelskelse,« som hun siger. Har skrevet flere guidebøger om Paris, men bloggen er hendes egen private guide til byen uden for de slagne turiststrøg. Bloggen er på dansk.

4. NEW YORK

Tracy Kaler blogger om hendes oplevelser i New York.
Tracy Kaler blogger om hendes oplevelser i New York. Foto: Privatfoto
Vis mere

tracysnewyorklife.com

Blogger Tracy Kaler - flyttede til byen i 2007 og begyndte at blogge fem år efter om sine personlige erfaringer med at bo på Manhattan. Siden har bloggen udviklet sig til at handle om hele New York og alt det, byen tilbyder - NYC lifestyle fra tips til begivenheder, restauranter, barer, kunst og kultur til smårejser ud af byen. Bloggen er på engelsk.