Lyt til artiklen

Der er udsigt til turistrekord igen i år, spår VisitDenmark. Det er de udenlandske turister, og især de tyske, som står for fremgangen.

Sidste år fejrede det danske turisterhverv den bedste sæson i mere end ti år. Ikke siden 2003 havde antallet af udenlandske overnatninger været så højt - og i år ser det ud til, at det bliver endnu bedre.

I 2014 var der 23,2 millioner udenlandske ferieovernatninger på hoteller, i sommerhuse, på campingpladser, i lystbåde og ferielejligheder. Det var 7,5 pct. flere end året før. Samtidig steg antallet af danske overnatninger, som udgjorde lidt mere end halvdelen af af de i alt 47 millioner ferieovernatninger sidste år, med 3,5 pct.

Målt efter ferieovernatninger i år indtil nu og bookinger for resten af sommersæsonen, så ser det rigtig godt ud for turismen 2015, melder VisitDenmark.

Læs også: Familieferie i det vestligste Danmark

Opgørelser over antallet af udenlandske overnatninger indtil nu viser 7,9 pct. flere end i 2014, og det skyldes i høj grad hollandske og tyske turister, hvor de sidstnævnte ser ud til for alvor at have genopdaget Danmark som rejsemål med en stigning på 10 pct. flere end sidste år i årets første halvdel.

»Det er meget glædeligt, at vi kan fastholde den positive udvikling. og at vi kan se, at tyskerne for alvor vender tilbage til Danmark. De holder ferie, når vi andre er tilbage på arbejde, hvilket betyder bedre kapacitetsudnyttelse i Danmark og gode priser for tyskerne,« siger adm. direktør i VisitDenmark, Jan Olsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Møn - de gamle hippiers ø

Men også skoleferiemåneden juli har nu de udenlandske turisters interesse. Her er 23,3 pct. flere bookinger end sidste år, og igen er det de tyske turister, som står for stigningen.

Samtidig har der været flere udenlandske turister inden højsæsonen. I maj var der for eksempel udlejet 9.000 flere husuger end sidste år, og det er en stigning på 26,2 pct. Det er især hollandske turister på campingferie, som står for denne stigning.

På den baggrund tør VisitDenmark godt spå om en turistrekord igen i år, hvor man forventer, at antallet af udenlandske overnatninger ender med at stige 8,1  pct.