Lyt til artiklen

Regionen med både den rå vestkyst, Vadehavet, idylliske Fyn og Legoland tiltrækker en tredjedel af de danske overnatninger.

Mens de udenlandske turister flokkes i København, tager danskerne den modsatte vej - til Syddanmark.

I det hele taget er Danmark det mest populære land, når danskerne tager på ferie eller på forretningsrejse. Det viser en ny undersøgelse fra VisitDenmark. Over en tredjedel, 37,6 pct., af danskernes ferie- og ervhervsovernatninger er her i landet.

Og af alle de danske overnatninger er de fleste i Syddanmark. 30 pct. af os overnattede i i den sydligste tredjedel af Jylland, Fyn, Langeland eller de sydfynske øer, som til sammen udgør Region Syddanmark.

Læs også: 75 km til fods på Fyn

»Syddanmark er som feriedestination et mangfoldigt kystprodukt med både den mere rå vestkyst og den mere milde østkyst. Derudover ligger Legoland i regionen, og så er det også her, der er flest campingpladser,« siger viceadministrerende direktør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson, i en pressemeddelelse om undersøgelsen, Markedsprofil Danmark.

Den næstmest populære region, når danskernes tager på ferie, er Midtjylland, hvor 20 procent af overnatningerne er registreret. Region Nordjylland har 17 pct., mens Region Sjælland og Hovedstaden hver står for 12 pct. af overnatningerne, og Nordsjælland sammen med Bornholm for 9 pct.

Læs også: Vadehavets vilde ende

Samlet var der 23,6 mio. danske kommercielle overnatninger i 2014. Det er 800.000 flere end året før og lige så mange som før finanskrisen.

Ifølge Markedsprofil Danmark bruger danskerne i gennemsnit 574 kroner i døgnet på mad, forlystelser, is og overnatninger, når de er på ferie i her i landet, mens de bruger 1.750 kroner i døgnet på forretningsrejser i Danmark.

De fleste ferieovernatninger er på campingpladser, i alt 36 pct. Hotelovernatningerne tegner sig for 31 pct., og lejede feriehuse for 17 procent.

Rapporten omfatter alene overnatninger og medregner ikke danskere, som overnatter hos venner og familie, eller som holder ferie i eget sommerhus, benytter Airbnb eller låner et feriehus. Dog indgår overnatninger i lystbådehavne i det samlede overnatningstal for de kommercielle overnatningsformer.