SF's formand Villy Søvndal blev fredag eftermiddag fejret i Udenrigsministeriet, hvor bt.dk var med til den festlige reception.

Selvom statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke kunne komme på grund af familiebesøg i Wales, var der alligevel sørget for gaver til Søvndal, erfarer bt.dk's udsendte.


Søvndals fødselsdag falder faktisk først onsdag i den kommende uge, men alligevel var der både hilsner og gaver.
 
- Han får et slips og så får han et rødt forklæde, han er god til at lave mad og så har han også været med til brygge den ret, som vi serverer til danskerne, siger S-gruppeformand Mogens Jensen, der var blandt de flere hundrede gæster ved festligheden i Udenrigsministeriet.

Får han kun bløde pakker og ingen hårde pakker? 

- Nej, han får kun bløde pakker. Han får rigeligt med hårde pakker for tiden, sagde Mogens Jensen med henvisning til Søvndals dårlige meningsmålinger og den interne strid i SF op til landsmødet om to uger.

Det afholdte ikke politiske venner - såvel som politiske fjender - fra at dukke op til receptionen. Blandt andre Lars Barfoed, Marianne Jelved, Holger K. NIelsen, Ole Sohn, Thor Möger Pedersen, Steen Gade samt andre SF'ere fra nær og fjern var kommet for at lykønske. 

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen kom og gik diskret kort efter, erfarer bt.dk. 
Fødselaren blev set i samtale med Mogens Lykketoft, Søvndals forgænger i embedet. Om der blev videregivet erfaringer som udenrigsminister, kan der kun gisnes om.

Søvndals fødselsdag