Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) vil ikke undskylde sine udtalelser om, at erhvervslivet tænker for meget på vækst og puster krisen overdrevet op. Hos Venstre tolker man hendes svar som, at hendes budskab står ved magt.

I et åbent samråd torsdag formiddag afviste hun gentagne gange, at give en undskyldning og i øvrigt fremkomme med konkrete eksempler på hvilke virksomheder, der modarbejder regeringen.

Annette Vilhelmsen henviser til, at hun allerede flere gange har præciseret sine uheldige udtalelser, der faldt i et interview i Kjerteminde Avis.

 - Jeg har præciseret mange gange, og jeg synes ikke det giver mening at bede om eksempler. Men der er ikke nogen stor modstand i erhvervslivet mod regeringens politik, siger hun og tilføjer, at mange virksomheder knokler for at skabe vækst, og at hun har et godt sammenarbejde med erhvervslivet.

Det fik Venstres erhvervsordfører Kim Andersen og hans partifælle Mads Rørvig, til gentagne gange at stille spørgsmål til om hun stadig mener, at nogle virksomheder modarbejder regeringen.

Flere gange blev ministeren spurgt om citaterne fra Kerteminde Avis var korrekte og om hun stadig mente det hun sagde. Annette Vilhelmsen bekræftede, at citaterne var korrekte, men ville af flere omgange ikke svare ja eller nej på om hun stadig mente det hun sagde. Hun henviste til de præciseringer hun efterfølgende har givet.

Og det tolkede en overrasket Mads Rørvig til at hun stadig mener, at nogle virksomheder modarbejder regeringen arbejde, da han trådte ud fra samrådssalen.

- Det tog jo en uventet drejning. Man kunne jo forstå på ministeren, at hun står ved budskabet ved hendes udtalelser, men skulle have formuleret det anderledes. Vi spurgte om citaterne var korrekte, og det var de og vi spurgte om hun stadig mente det. Og det forstod man på hende, at det gjorde hun, det skulle bare være præciseret lidt. Budskabet om at nogle virksomheder modarbejder regeringen står åbenbart ved magt og det er jeg meget overrasket over, siger han.

Efter samrådet ville Annette Vilhelmsen ikke kommentere om hendes udtalelser stod ved magt, eller om Mads Rørvig havde forstået hendes svar korrekt.

- Jeg har på samrådet og i min pressemeddelelse præciseret, og jeg har udtalt mig om, hvad jeg har at sige om den sag. Jeg har ikke flere kommentarer om det, sagde hun efter samrådet. 

Det åbne samråd kom i stand på begæring af De Konservative, Venstre og Liberal Alliance.