De Konservative og Venstre er lodret uenige i den farverige Rufus Giffords indsats som amerikansk ambassadør i Danmark.

Naser Khader, udenrigsordfører hos De Konservative, angreb fredag Gifford for at tale alt for meget om sit privatliv og lave for lidt ambassadør-arbejde.

Under stor mediebevågenhed blev Rufus Gifford tidligere på året gift på Københavns Rådhus med sin mand, ligesom han for tiden er aktuel i en reality-serie på DR3.

Det er den virak om ambassadørens privatliv, som fredag blev for meget for Naser Khader.

»Han optræder i et tv-program om hunde, han bliver gift på rådhuset, og så er han med i en reality-serie på DR3. Jeg vil ikke høre mere om hans privatliv. Han burde skrive indlæg i danske aviser, forklare Obamas holdninger til raceoptøjer og skoleskyderier og fortælle, hvorfor Danmark bliver nævnt i amerikanske præsidentdebatter. Repræsenterer han Hollywood eller USA i Danmark,« spørger Naser Khader.

Lodret uenig

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen er lodret uenig i Naser Khaders kritik af Rufus Gifford. Han mener, at ambassadøren gør et fremragende stykke arbejde.

»Jeg er slet ikke enig i Naser Khaders kritik. Den amerikanske ambassadør må deltage i alle de tv-programmer, han har lyst til. Det er kun fint, at vi på den måde får et indblik i, hvordan det er at være ambassadør for så stort et land. Det er kun med til at bygge bro mellem USA og Danmark.«

»Det er jo heller ikke sådan, at ambassadøren ikke er aktiv i forhold til at være ambassadør, han er tværtimod ekstremt aktiv på alle mulige leder og kanter, og jeg mener, at Rufus Gifford er en fantastisk stærk ambassadør for USA, som vi danskere skal være glade for.«

»Jeg deler slet ikke den skepsis, som Naser Khader har,« siger Michael Aastrup Jensen.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen har ikke så meget at sige om Naser Khaders kritik af Rufus Gifford.

»Jeg har ikke noget at tilføje om ambassadørens arbejde. Det synes jeg ikke, man kan.«

BT forsøger stadig at indhente en kommentar fra Rufus Gifford.