Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti vil have den nye app UBR City politianmeldt med det samme.
Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti vil have den nye app UBR City politianmeldt med det samme. Foto: Thomas Lekfeldt

En måned efter lukning af Ubers app kan man igen bestille en privat vogn med et klik på sin smartphone. Den nye app, UBR City, blev lanceret i dag, og BT tog med på en tur for at se, om den var god nok - og det var den! Men appen skaber allerede nu hovedrysten blandt politikerne, der kræver den politianmeldt.

UBR City fungerer ligesom Uber med, at man bestiller en vogn gennem en app. For at komme uden om lovgivningen om taxi-kørsel kalder UBR Ciry det selv for fragt-kørsel, hvor man kan få fragtet en vilkårlig genstand fra A til B til en billigere pris, end de normale taxi-selskabere kan tilbyde.

Det fortæller Per Jakobsen, der er manden bag appen.

Det her er helt legalt, og vi sørger for at alle skatter bliver betalt, så chaufførerne får en løn. Per Jacobsen, UBR City

»Der er et marked, som efterspørger det, vi tilbyder. Og det kan lade sig gøre at gøre det lovligt. Vi har selv kørt som Uber-chauffører, og vi har set, at vi gør mange mennesker glade, og så er det faktisk et rigtig sjovt arbejde. Det, at vi kan tilbyde en positive ændring for både chauffører og kunder, betyder utroligt meget,« siger han of fortsætter:

»Det er ikke markedet for taxakørsel, vi går ind på, det er markedet for platformskørsel, som Uber har efterladt i Danmark. Dem, som vil have en taxa, de tager en taxa. Hvis dit behov er at komme fra A-B til en fornuftig pris på en god og lovlig måde, så er UBR City en løsning. Det her er helt legalt, og vi sørger for at alle skatter bliver betalt, så chaufførerne får en løn, som de bare kan bruge løs af,« siger Per Jacobsen, der er tidligere Uber-chauffør.

Til Scanpix

»Vi følger den danske fragtlov nu. Den nye taxalov er endnu ikke trådt i kraft, men når den gør det, så er vi klar og vil tilpasse os – det, mener vi, at kunne gøre ud fra de retningslinjer, der er nu. Og så snart vi kan gøre det lovligt, begynder vi at tilbyde taxakørsel,« siger han.

Den nye app har dog skabt vrede blandt transportordførerne. BT har talt med både SF, S og DF, der alle mener, at den nye app er ulovlig og skal politianmeldes.

Det uddyber Kim Christiansen, transportordfører for DF.

Det er kun Joachim B. Olsen, der klapper i sine hænder over det her gøgl. Kim Christiansen, DF

»Der er jo åbenbart nogle mennesker, der har sat sig den ambition i livet, at de skal omgå så mange regler som muligt og snyde systemet. Det er klart, at det her vil blive politianmeldt med det samme, og så må trafikstyrelsen i gang med at granske firmaet. Vi kan jo ikke forbyde dem at lave en app, men vi lukker dem ned ligeså hurtigt, som de dukker op. For det er ulovligt. Vi har lavet en taxi-lov, som man holde sig inden for. Og nu forsøger de at kalde det ’gods-kørsel’, og så kan det være, at de bryder fragt-loven. Men det må vi i gang med at undersøge,« siger han og fortsætter:

»Uanset hvordan han vender, tvister og bryder sin lille hjerne, så er det ulovligt. Sådan er det. Det er jo personbefordring. Og det er der nogle helt klare regler for. Det her er jo bare et forsøg på at være smart. Det har vi lavet en glimrende lovgivning omkring, og vi vil tage de tiltag, der skal til, for at stoppe de her firmaer. Vi føler os ikke til grin, for de skal jo bare politianmeldes. Og så er det politiets opgave. Vi kan jo heller ikke stoppe indbrud, eller at folk kører for stærkt, men vi kan sanktionere, hver gang det sker. Og det kommer også til at ske nu. Det er kun Joachim B. Olsen, der klapper i sine hænder over det her gøgl,« siger han.

Trafikstyrelsen har allerede politianmeldt den nye app.

SMS

Hitter på Facebook