Skattesagen med Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock har fået et mere muntert og melodisk efterspil. Radiokanalen Radio 100FM hævder, at de har fået Helle Thorning-Schmidt til mikrofonen for at synge et nyt hit. Hør sangen nederst i artiklen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Alt imens Skat er i fuld gang med at undersøge Stephen Kinnocks skatteforhold, er Helle Thorning-Schmidt sprunget ud som støttesanger for sin schweizisk boende mand. I hvert fald bringer Radio 100FM på sin hjemmeside følgende opsigtsvækkende nyhed:

- Ovenpå de sidste par ugers mediestorm lykkedes det for os, at få Helle Thorning foran mikrofonen til et par sandheder...

Teksten er ledsaget af et lydklip, hvor en kvinde - som altså angiveligt skulle være Thorning-Schmidt - på bedste vise-maner synger sangen: 'Jeg sætter min skat som jeg vil'.

Og hverken stemmepragt eller lyrisk opfindsomhed fejler bestemt noget. Rim som 'Jeg bærer min byrde med et smil, for alt er jo et spørgsmål om Gucci-stil', får Radio 100FM til at udråbe sangen til 'muligvis årets hit'.

Sangens omkvæd indledes elegant med 'Jeg sætter min skat som jeg vil - og sætter det gerne på spil', men afslører samtidig, at både tekst og melodi er mere end kraftigt inspireret af den velkendte 'Jeg sætter min hat som jeg vil'. En sang der oprindeligt blev sunget af Daimi i den danske 60'er filmmusical 'Jeg er sgu min egen'.

Skulle det - trods alt - mod forventning være Helle Thorning-Schmidt, som høres på nummeret, skal Thorning ikke frygte for sin popularitet, selvom hendes statsministerdrømme på et tidspunkt skulle briste. De danske sommerrevyer er populære som aldrig før, og her bør Thorning være selvskrevet til en plads på de skrå.

Vurder selv præstationen her.