Det var ikke nemt at overdrage udenrigsministerposten til Holger K. Nielsen (SF) i torsdags. Men der var ingen andre muligheder, fortæller Villy Søvndal (SF).

I et interview med 21 Søndag på DR fortæller den tidligere udenrigsminister, at lægerne vurderede, at han ville gamble med livet, hvis han fortsatte sin politiske karriere, efter han for knap to måneder siden blev ramt af en blodprop i hjertet.

Beslutningen blev truffet, og Villy Søvndal har øjeblikkeligt trukket sig fra alt politik efter den skræmmende hændelse, som han beskriver således:

- Jeg vågner op og har smerter i brystet. Jeg er i øvrigt også vågnet om natten og havde smerter i brystet, men gik op og tog et par hovedpinepiller og faldt i søvn igen. Men det bliver så mere og mere slemt med smerter der om morgenen.

Om morgenen beder han sin chauffør køre ham på hospitalet, men chaufføren tilkalder i stedet en ambulance, efter at set Villy Søvndal lide.

- Jeg kan simpelthen ikke huske noget, der gør så ondt. Og gjorde mig så bange, siger Villy Søvndal.

Den tidligere SF-formand og udenrigsminister lå indlagt på Rigshospitalet flere dage efter en ballonudvidelsesoperation. Blot en måned efter blev hans kone, Heidi Perto, ramt af et hjerteanfald, hvilket fik Villy Søvndal til at forlænge sin orlov. En orlov, han aldrig nåede at komme tilbage fra.

Se hele interviewet med Villy Søvndal her.