Én folketingskandidat ser ud til at få flere penge at gøre godt med end mange andre kandidater ved det næste folketingsvalg.
Det drejer sig om radioværten og livskunstneren Mads Holger, der netop er blevet opstillet som kandidat for De Konservative i tre kredse i Københavns Storkreds.

BT erfarer, at en række erhvervsfolk i blandt andet byggebranchen er villige til at støtte Mads Holger med store beløb, der tilsammen kan løbe op i over en million kr., måske mere.

Det er meget svært at få den type folk til at stå frem med navns nævnelse og fortælle, at de støtter politiske kandidater økonomisk.
Men BT har talt med en københavnsk advokat, der selv vil støtte Mads Holger, og som kender flere andre, der har samme planer.

- Mads Holger er et frisk pust i politik og i Det konservative Folkeparti. Flere af de andre kandidater, også fra andre partier, virker ret konforme, de er vokset op i politik og kender ikke så meget til livet udenfor. Jeg er klar til at støtte Mads Holger med et ret stort beløb, og det er der også andre, der er. Det vil overraske mig, hvis det ikke kommer over en million samlet, siger advokaten, der ønsker at være anonym.

Mads Holger bekræfter

Mads Holger bekræfter, at han har fået lovning på større beløb til sin valgkamp - bl.a. på jagtture, hvor han har snakket nærmere med nogle af de potentielle sponsorer.

- Især de seneste dage er der dukket flere op, der har snakket om at give større beløb til min valgkamp. Det drejer sig om gode venner, erhvervsfolk. Jeg kan ikke nævne præcise beløb, siger Mads Holger.
Hvis hans valgkamp bliver så forgyldt, som det tyder på, vil det virke endnu mere markant, fordi mange andre konservative har mistet støtte de senere år, i takt med at partiet har mistet tilslutning.

Mange erhvervsfolk, der tidligere gav store beløb til De Konservative, har de senere år foretrukket at støtte Venstre elller Liberal Alliance, nogle endda Dansk Folkeparti.

Og partiet har været nødt til at sælge partikontoret i Nyhavn for at frigøre midler.

Som det står nu, skal Mads Holger konkurrere med en anden lovende yngre kandidat, Rasmus Jarlov, i Københavns Storkreds, der vil give valg til én, måske to konservative. Og der kan det godt betyde en del, hvis den ene kandidat har flere penge i ryggen end den anden.

Omgår oplysningspligt

Officielt skal det oplyses i partiernes og kandidaternes regnskaber, hvis enkeltpersoner eller firmaer giver mere end 20.000 kr. i støtte. Men det omgår sponsorerne ifølge BTs oplysninger ved at danne erhvervsforeninger udelukkende med det formål at støtte bestemte kandidater. De behøver så ikke at optræde i regnskaberne.

Mads Holger hedder i virkeligheden Mads Holger Norgaard Madsen, men under det kortere navn har han i en del år tiltrukket opmærksomhed ved at føre sig frem som jetsetter og koketteret med sine gammeldags konservative værdier, ligesom han har et forlist ægteskab med den tidligere tv-vært Paula Larrain bag sig.

Men han er ikke født med en sølvske i munden, han er vokset op på Nørrebro hos en enlig mor, der er sygeplejerske. Han har prøvet at være på spanden, og han bor også nu i en lille Nørrebro-lejlighed, selv om han fører sig frem som en type, der kunne minde om en dekadent, livstræt adelig playboy.

Som han selv for nylig sagde i et meget underholdende interview med Martin Krasnik i Deadline på DR2, er han dog nu ved at blive voksen og klar til at tage livet og de politiske udfordringer mere alvorligt.

Og det er der åbenbart nogle, der gerne støtter ham i, også økonomisk.