Samtidig med oplysningerne om, at Ole Sohn (SF) vidste mere om økonomien i DKP, end han har fortalt, står en tidligere kasserer i DKP nu for første gang frem med en voldsom kritik af Ole Sohns omgang med økonomien i DKP.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Jeg mener, at han svigtede partiet. Ole Sohn er ikke dum – han manglede ganske enkelt interesse for partiets økonomi, siger Hans Kloster, som fra 1967 til 1990 havde fast sæde i DKPs centralkomite, ligesom han i en kort overgang i Sohns formandsperiode var partikasserer.

Hans Kloster bakkede i 1987 op om Ole Sohns formandskandidatur i DKP. I dag er han pikeret over den måde, som Ole Sohn i flere interview i sidste uge har udlagt sin egen rolle omkring økonomien i DKP på.

- Ole Sohn ryddede ikke op i økonomien. Det var det, der var hele problemet.

Jeg giver intet for hans forklaring om, at han var forhindret i at ændre på økonomien, fordi han var i mindretal. Hvis det var så afgørende for ham, kunne han have sat sin stilling ind på det. Det gjorde han ikke, siger Hans Kloster.

Millionbidrag var nødvendigeI Ole Sohns formandstid skrantede DKPs økonomi, og derfor var de årlige millionbidrag fra Sovjetunionen tvingende nødvendige. Men selv ikke Moskva kunne redde DKP, som måtte lukke avisen Land og Folk og partiets trykkeri, ligesom partiet solgte sit store domicil i Dr. Tværgade i København.

Kreditorerne lukkede og slukkedeIfølge Hans Kloster hang det dog ikke sammen med, at Ole Sohn havde ryddet op i – med Sohns egne ord – 'råddenskaben' i DKPs økonomi.

- Det var kreditorerne, som ryddede op – ikke Ole Sohn. Kreditorerne lukkede Land og Folk og tvang os til at sælge. Egentlig synes jeg, at det er mere væsentligt at bebrejde ham for den økonomiske administration af DKP i Danmark, end at han modtog penge fra Sovjet.