Staten skal ikke bestemme, om en mand skal kunne have mere end en kone, mener Joachim B. Olsen.

Danmark er et land fyldt med unødvendige forbud, som griber ind i danskernes frihed og fratager dem det personlige ansvar.

Det mener Liberal Alliances spidskandidat Joachim B. Olsen, som i sit forsvar for individets frie valg mener, at flerkoneri er i orden.

- Hvis to kvinder kan blive enige om, at de vil giftes med én mand, så synes jeg, det vil være i orden, siger Joachim B. Olsen, når han bliver spurgt til emnet.

HVAD SYNES DU OM, AT JOACHIM B. OLSEN MENER, AT FLERKONERI ER ACCEPTABELT? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN 

Han understreger, at det er en principiel holdning og ikke et forslag, som han går til valg på. Og han tilføjer, at det naturligvis aldrig vil kunne komme på tale i en kristen kirke.

- Men man kan godt sige principielt, at hvis man lavede en lov, der sagde, at folk havde lov at indgå flerkoneri - ligesom man indgår registreret partnerskab - det ville jeg aldrig være imod, siger Joachim B. Olsen, der er opstillet i Københavns Omegns Storkreds.

Han er overbevist om, at langt de fleste danskere foretrækker at leve i en traditionel kernefamilie.

I 2007 vakte det imidlertid stor debat, da en irakisk tolk, som havde arbejdet for de danske styrker i Irak, kom til Danmark med sine to koner:

- Det vil jeg ikke have noget problem med. Hvis muslimer har lyst til flerkoneri i Danmark, så har jeg ikke noget imod det, så længe det er frivilligt. Det er meget vigtigt.

- Jeg accepterer ikke en kultur som undertrykker folks frihedsrettigheder med arrangerede ægteskaber. Det er noget af det mest uliberale, der findes, siger Joachim B. Olsen.

Nej til sikkerhedsseleHans overordnede budskab er, at staten skal afholde sig fra at gribe ind i folks personlige frihed, når ikke deres handlinger skader andre.

Derfor er han også modstander af, at folk er tvunget til at tage sikkerhedssele på, når de kører i bil.

- Det er principielt forkert, at staten skal bestemme, om jeg har sikkerhedssele på.

Hvad synes du om, at Joachim B. Olsen mener, at flerkoneri er acceptabelt?

Er flerkoneri en naturlig udvikling i et moderne samfund? Eller er Joachim B. Olsen helt galt afmarcheret?  

Deltag i debatten herunder. 
/ritzau/