En udbrydergruppe fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, DNSB, har stiftet det nye parti Danskernes Parti og stiller op til fire byråd og regionsråd til det kommende kommunalvalg i november. Det skriver Information. 

Partiformanden er den 23-årige Daniel Carlsen, der i 2011 sammen med andre yngre medlemmer forlod DNSB, efter partiets tidligere formand Jonni Hansen stoppede. Siden er Daniel Carlsen blev den yderste højrefløjs mest kendte ansigt og hans mål er klart forud for valget, hvor han selv stiller op i Region Midtjylland og i en endnu unavngiven kommune.

- Vores ambition er klart at opnå valg i mindst én kommune eller region. Men man kan også få succes uden at opnå valg – hvis man får en masse stemmer rundt omkring i landet. Så man kan ikke sætte et procenttal på, hvad der er succeskriteriet, siger han.

Også initiativtager til Borgerlisten Stop Indvandringen, Kaj Vilhelmsen stiller op i Københavns Kommune og Region Hovedstaden for partiet, der også stiller op i Fredericia Kommune og Region Syddanmark samt Hjørring Kommune og Region Nordjylland.

Danskerne Parti håber, at kunne gøre deres svenske søsterparti, Svenskarnas Parti, kunsten efter. I 2010 lykkedes det partiet, at få et medlem af byrådet i Grästorp ved Göteborg. Men det det meget svært for Danskernes Parti vurderer kommunal ekspert Roger Buch.

- Kommunal- og regionsreformen har gjort det vanskeligere for alle små partier at komme ind på grund af valgmatematikken. Der er ganske enkelt færre mandater at fordele og flere vælgere i hver kommune og region. Så mit bedste gæt er, at Danskernes Parti ikke får held med det, siger han til Information.

Der er valg til byråd og regionsråd den 19. november.