Selvom alle krydserne er sat og Helle Thorning-Schmidt med sikkerhed rykker ind i Statsministeriet, så træder en ny regering ikke frem på Amalienborg Slotsplads lige foreløbig.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Det bliver en stor udfordring at danne et regeringsgrundlag, det er jeg helt bevidst om, sagde Helle Thorning da hun for kort tid siden blev hentet ved sit hjem på Østerbro i København.

For der er nemlig udsigt til særdeles svære forhandlinger for den kommende statsminister, der skal forsøge at skabe fælles fodslag mellem hendes egne socialdemokrater, SF og De Radikale. 

HVAD TROR DU, VI KAN FORVENTE OS AF EN RØD REGERING, SOM ER BASERET PÅ ET FLERTAL FRA DE RADIKALE OG ENHEDSLISTEN? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER

En af de helt store udfordringer bliver at få SF og De Radikale til at mødes på spørgsmålet om efterlønnen. De Radikale vil afskaffe den, mens SF har ført valgkamp på at bevare den.

Og at opgaven bliver stor, erkendte Helle Thorning i nattens partilederrunde, hvor valgresultatet blev diskuteret.

- Det kommer til at tage noget tid, det vil jeg gerne sige til danskerne. Jeg anerkender, at der er et flertal der vil afskaffe efterlønnen, men de forhandlinger tager vi fat på fredag, lød det fra den kommende statsminister.Læs også:

Første formelle skridt mod en ny regering bliver et besøg hos dronningen, hvor partierne i rød blok vil pege på Helle Thorning som kongelig undersøger, der skal lede forhandlingerne om at danne en ny regering.
 
Når den såkaldte dronningerunde i løbet af dagen er overstået, vil Helle Thorning præsentere SF og De Radikale for et politisk udspil til et regeringsgrundlag, som hun på forhånd har forberedt. Men den kommende statsminister gør sig ingen forhåbninger om, at det bliver let af nå til enighed.
 
- Nu skal vi i gang med arbejdet. Vi skal tale med partierne og finde ud af, hvordan vi får lavet et regeringsgrundlag. Der er mange store udfordringer, og det bliver en stor udfordring, sagde Helle Thorning til TV2 News inden hun steg ind i den ventende bil.
 
- Nu må vi se hvor lang tid det tager - det har jo før taget tid, lød det inden bildøren smækkede.

Hvad tror du, vi kan forvente os af en regering, der bygger på et flertal fra De Radikale til Enhedslisten?

Vil den røde regering overhoved kunne samarbejde? Eller får den røde regering den korteste regeringstid i mands minde? 

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. 

 Læs også: