Den markante Venstre-politiker, tidligere folketingsmedlem og minister Britta Schall Holberg mener, det er på tide, at Lars Løkke Rasmussen sætter hælene i overfor Dansk Folkeparti.

Udtalelsen kommer efter, at Dansk Folkeparti igen har bragt udlændingestramninger ind i en politisk aftale, nemlig aftalen om finanslov og de kommende om udlændingestramninger og skattereform.

»Det er tonen og retorikken, jeg simpelthen ikke kan holde ud. Jeg har det så utrolig dårligt med, at det hver eneste gang er dem, der kommer udefra, der skal betale. Jeg havde håbet på, at Dansk Folkparti selv kunne finde ud af at stramme op i retorikken, da de fik en over nakken ved kommunalvalget. Det kunne de så heller ikke. Jeg har et andet temperament end statsministeren, men jeg havde sagt 'nu må det stoppe' for længe siden,« siger Britta Schall Holberg.

Hun fortæller, at hun har været bekymret over tonen i udlændingedebatten længe. Og det oplever hun dels også hos flere og flere partifæller internt i Venstre, dels hos de mennesker hun møder på sin vej.

»Dansk Folkeparti har alt for megen magt. Jeg kender udmærket den parlamentariske situation, og jeg er glad for, at jeg ikke sidder for bordenden som Lars (Løkke Rasmussen, red.) gør. Jeg vil slet ikke bagatellisere problemstillingen, men vi andre snakker integration og Dansk Folkeparti snakker om, at 'de' skal ud. Og det vil jo blive præcis det samme, når Mette Frederiksen (S) tager over. Men det må høre op nu, for landets skyld,« siger Britta Schall Holberg.

Hun mener også, at der er et stort misforhold mellem de danske udlændingestramninger, og vores fremhævning af, hvor skønt det er med de danske enklaver i USA og Argentina. Hun har selv familie, der i sin tid udvandrede til Argentina.

»Vi er så stolte af, at det er lykkedes danskere at skabe sig en ny tilværelse derovre. Er stolte af, at de holder fast i det danske sprog, at de stadig konfirmerer deres børn på dansk og synger efter den danske salmebog. Det giver ingen mening.«.

Britta Schall Holberg er enig i, at vi har udfordringer med integrationen. Men hun ønsker et opgør med forestillingen om, at det er i orden at tale til hinanden, som Dansk Folkeparti taler om udlændinge..

»Jeg er flov over, at mit eget parti ikke siger fra. Det var Venstres egen Poul Hartling, der blev flygtningehøjkommissær og fandt på begrebet 'kvoteflygtninge. Nu kan vi som det eneste land i verden ikke modtage 500 kvoteflygtninge, hold nu op,« siger Britta Schall Holberg.