67-årige Arne Poulstrup fra Grejs ved Vejle fik 419 personlige stemmer ved kommunalvalget, og fik i første omgang at vide, at han var kommet i byrådet. Men efter en fintælling dagen efter fik Mustapha Ali El-Ahmad to stemmer mere end Arne Poulstrup, og så var Arne ude igen.

»Det er en lidt mat følelse og en skuffelse alligvel ikke at være valgt ind i byrådet, men sådan er spillereglerne,« lyder reaktionen fra den 67-årige tidligere embedslæge fra Grejs til Vejle Amts Folkeblad.

Nerverne er altid lidt på højkant efter et valg, hvor flere ugers hård valgkamp endelig skal forløses. Derfor var det også dybt frustrerende at opleve, hvordan arbejdet med fintællingen af stemmerne forløb i den lokale hal, fortæller Arne Poulstrup, der kalder det 'uskønt'.

Han beskriver, hvordan kommunens chefjurist Steen Jørgensen igen og igen måtte melde tilbage, at resultatet af fintællingen måtte udskydes på ubestemt tid på grund af problemer med optællingen og indberetningen til KMD.

Kommunens chefjurist, Steen Jørgensen bekræfter overfor BT, at der var problemer med fintællingen.

»Det er fuldstændig rigtigt. De første gange må jeg udskyde en time ad gangen, men tredje gang tør jeg ikke sætte tid på, hvornår vi er færdige. Der var problemer ved et af valgbordene, hvor folk var ved at være slidt op efter et stort pres,« siger Steen Jørgensen.

Han bekræfter også, at fintællingen viste, at der kun var et par stemmers forskel mellem Arne Poulstrup og Mustapha Ali El-Ahmad. Derfor besluttede valgbestyrelsen at foretage en omtællling af stemmerne til de to kandiater igen om torsdagen.

Den viste, at linealen var smuttet for en af optællerne, da vedkommende manuelt havde placeret fem stemmer til Mustapha Ali El-Ahmad hos en helt tredje kandidat. Da de blev placeret rigtigt, var det Mustapha Ali El-Ahmad, der løb med pladsen i byrådet.

Arne Poulstrup ryster på hovedet over, at det nu er fjerde valg i træk, hvor der er kaos med optællingen i Vejle. Han kunne bede om en yderligere fintælling, men det har han droppet.

»Jeg fik at vide, at de har gjort sig umage og talt igennem tre gange i sidste omgang, hvor de har nået til samme resultat hver gang. Og så kender jeg Mustapha som en rigtig god fyr, der har godt fat i både de unge og i indvandrerne. Så skulle jeg tabe til nogen, skulle det være til ham. Så vil jeg hellere stå tilbage som en værdig taber,« siger Arne Poulstrup.