'Jeg har været og er stadig meget berørt. Det ligner slet ikke mit parti gennem 40 år. Og det har selvfølgelig også berørt min familie, mine medarbejdere og vores samarbejdspartnere.'

Sådan lyder det onsdag morgen på Facebook fra Pernille Weiss, der er medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti. 

Partiets formand, Søren Pape Poulsen, opfordrede i sidste uge Pernille Weiss til at trække sig med øjeblikkelig virkning.

Det skete på baggrund af anklager fra en række tidligere medarbejdere, som samstemmende har fortalt partiet om episoder med ”mobning, ydmygelser og at føle sig truet”.

Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen har uden held bedt partifællen Pernille Weiss om at trække sig. 
Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen har uden held bedt partifællen Pernille Weiss om at trække sig.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

TV 2 kunne sidste uge fortælle, at ni medarbejdere har forladt Pernille Weiss' kontor i Bruxelles i løbet af de seneste fire år, heraf er seks af dem blevet langtidssygemeldte med stress.

Derudover har Ekstra Bladet talt med nogle af Pernille Weiss' tidligere medarbejdere, hvor de blandt andet beskriver hende som utilregnelig, at hun eksploderer og skælder sine ansatte ud offentligt.

Sagen fik Det Konservative Folkeparti til at droppe Weiss som kandidat ved EP-valget, der skal afholdes næste år.

I sit indlæg på Facebook slår Pernille Weiss fast, at hun ikke ved, hvad hun er oppe imod.

'Jeg aner ikke, hvad jeg er oppe imod, og jeg leder efter mening og ikke mindst den ordentlighed og anstændighed, som vi konservative ellers hylder, forventer og praktiserer,' skriver hun og tilføjer: 

'Mængden af opbakning, støtte, trøst og omsorg - og blomster - men også både fortvivlelse og vrede på mine vegne er overvældende. Den er både med til at holde mig på benene og næsten ikke er til at bære.'

Hun skriver også, at hun onsdag aften er med i programmet 'Lippert' på TV 2 News, hvor hun slår fast, at hun ikke vil trække sig. 

B.T. har spurgt Pernille Weiss, hvordan hun kan forsætte med at repræsentere Det Konservative Folkeparti i Europa-Parlamentet, når partiformanden har bedt hende om at trække sig, men det har hun ikke svaret på. Heller ikke Søren Pape Poulsen har reageret på B.T.s henvendelse.