Efter ti år med skattestop på boligskatten kræver De Radikale, at en kommende rød regering ophæver skattestoppet på boliger.

En boligejer i Gentofte har sparet gennemsnitligt 16.400 kr. om året pga. skattestoppet – men boligejere i de fleste kommuner har kun sparet nogle hundrede kroner om måneden, f.eks. har en boligejer i Odense sparet cirka 400 kroner om måneden i boligskat.

Men det formilder ikke Socialdemokraterne, der fuldstændig afviser tanken.

»Vi medvirker under ingen omstændigheder til det. Det er et kernepunkt for os, at vi ikke vil røre ved boligskatten. Der skal være tryghed omkring boligen. Mange har købt hus til meget høje priser, og de skal ikke gå og frygte for, om de har råd til at blive boende,« siger skatteordfører Nick Hækkerup (S).

Staten vil få en ekstra halv milliard i kassen om året, hvis skattestoppet på ejendomsværdiskatten ophæves.

De Radikale er ikke det eneste parti, der har forslag på skatteområdet i øjeblikket.

Som et led i sin kommende vækstplan planlægger regeringen at sænke selskabsskatten fra 25 pct. til 20 pct..

Ifølge den konservative leder, vicestatsminister Lars Barfoed, skal sænkningen af selskabsskatten gøre Danmark til et attraktivt land at investere og producere i. Sænkningen vil koste fem milliarder og skal finansieres ved at rydde ud i de nuværende erhvervsstøtteordninger. Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, siger, at en sænkning af selskabsskatten er en ineffektiv måde at bruge pengene på, fordi det kun vil komme nogle få virksomheder, som i forvejen har det godt, til gode. Også Dansk Folkeparti afviser forslaget: - Vi mener ikke, der er plads til skattelettelser. Heller ikke til selskaber, skriver Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, i en sms til DR Nyheder. Hvilket forslag synes du bedst om? Regeringens forslag om at sænke selskabsskatten eller De Radikales forslag om at hæve boligskatten?
Eller er begge forslag helt ude i hampen?
Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.