Mogens Camre er tæt på at ryge ud af Dansk Folkeparti, men han kan redde sit medlemsskab med en undskyldning og ved at trække sine udtalelser tilbage. For andre offentlige personer har det fået anderledes alvorlige konsekvenser, at de kom til at flørte med nazismen.

Senest var det filminstruktøren Lars Von Trier der røg på porten fra filmsfestivalen i Cannes, efter han på et pressemøde bl.a. havde sagt, at han forstod Hitler. En udtalelse, der selvom den var ment i sjov, fik festivalledelsen til at se rødt og bortvise Trier.

Men også andre politikere har dummet sig ved at udtale sig om nazismen.

I 2003 måtte den italienske premierminister Silvio Berlusconi undskylde, at han kaldte et tysk medlem af Europaparlementet for den perfekte mand til filmrollen som vagt i en KZ lejr.Berlusconi kaldte det i første omgang en joke, og ville ikke beklage. Men efter hårdt diplamtisk pres, kunne den daværende tyske kansler Gerhard Schröder dog senere meddele at han havde modtaget en undskyldning fra Berlusconi.

Tre år senere i 2006 var den igen gal med en italiensk politiker. Ministeren for parlamentsrelationer Carlo Giovanardi sagde på tv, at "nazistiske love og Hitlers idéer oplever en genfødsel i Europa, i Holland".  Ministeren henviste til de hollandske love om medlidenhedsdrab på uhelbredeligt syge patienter. Han slap dog for en reprimande fra Berlusconi, der sagde at Giovanardi talte for egen regning.

Helt så nemt slap Londons tidligere borgmester Ken Livingstone ikke, da han efter en fest i 2006 kaldte en journalist for "en tysk krigsforbyder" og sammenlignede ham med en vagt i KZ lejr. Ken Livingstone blev midlertidig afsat fra borgmesterposten i fire uger, for sin kontroversielle udtalelse.

Endnu mere kontroversielle var dog udtalelserne fra den franske højefløjspolitker Jean-Marie Le Pen, der i 2009 gjorde sig uheldigt bemærket, da han i Europaparlementet sagde, at de nazisstiske KZ lejre, hvor 6 mio. jøder mistede livet, blot var en detalje.

Le Pen har flere domme for racisme og antisemitisme og han har fået en bøde på knap 1,4 millioner kroner, efter at han i 1987 i et radio-interview første gang omtalte gaskamrene som en detalje.

I sammen kategori som Le Pen befandt den nu afdøde østrigske højrefløjspolitker Jörg Haider sig. Han roste offentligt Nazi-Tysklands beskæftigelsespolitik, som han kaldte ordentlig og samtidig betegnede han KZ lejrene som "straffelejre".
 
Men det er ikke bare politikere der har dummet sig med nazi udtalelser.  I 2007 måtte en vært på tysk TV forlade sit job, da hun til en tysk avis kom til at rose nazisternes familiepolitk.

-Det var en grusom tid, men selv dengang var der ting, der var gode. Der var værdier knyttet til børn, moderskab, familie og sammenhold, sagde hun blandt andet til avisen. Kort efter var hun fortid som vært.

En anden, der også røg ud på bagdel og albuer for at have rost nazisterne var  en britiske topdesigner John Galliano. Han var ansat som chefdesigner hos modehuset Dior. Men da han i selskabelig overrislet tilstand tilbage i marts måneder på parisisk café kom til at sige:

- Jeg elsker Hitler, havde John Galliano ikke længere job i det mondæne modehus.

Men foreløbig er Mogens Camre alstå stadig medlem af Dansk Folkeparti.