Villy Søvndal træder tilbage som udenrigsminister. Den nyhed var ikke mange minutter gammel, før Twitter og Facebook var ved at koge over med reaktioner på den tidligere SF-formands afgang.

Mette Gjerskov (S), Forhenværende minister for fødevarer, landbrug og fiskeri:
Hvis rygterne taler sandt: Tak til Villy, jeg kommer til at savne dig i UM. Du har leveret en flot indsats - med hjertet på rette sted, skriver Socialdemokraten Mette Gjerskov.

Pia Olsen Dyhr (SF), Transportminister:
Trist at Villy Søvndal trækker sig. Vi har fulgtes længe og haft et godt samarbejde! Godt at du nu får tid til din familie!

Karsten Lauritzen (V), Retsordfører:
Forudser at det bliver svært og holde kadencen med at der ryger en minister om dagen, Karsten Lauritzen fra Venstre.

Per Clausen (EL), Klima-, medie- og miljøordfører:
Trist at høre at Villy har valgt trække sig. Villy har betydet rigtig meget for SF og venstrefløjen i mange år, skriver Per Clausen fra Enhedslisten.

Signe Wenneberg, Journalist og kommunikationsrådgiver hos signewenneberg.dk:
Villy Søvndal trækker sig - kom så tilbage Christian Friis Bach, skriver havedamen og tidligere Socialdemokratisk folketingskanditat, Signe Wenneberg.

Søren Pind (V), Udenrigsordfører:
God bedring til dig og familien, Villy. Ingen ønsker sådan noget for nogen, skriver Søren Pind fra Venstre på Facebook.Jakob Ellemann (V),
EU-og udviklingsordfører:
Er lettet over, at Villy Søvndal lytter til sit helbred og sin familie og forlader Udenrigsministeriet. Det må have været en svær, men helt sikkert klog og rigtig prioritering. Alle gode tanker til dig og familien, Villy, skriver Jakob Ellemann Jensen på Facebook.

Kristian Jensen (V),
Ordfører vedr. grundloven:
Jeg er ked af, at Villy Søvndal nu trækker sig som Udenrigsminister. Jeg er ikke enig med Villys politik og har ikke altid været imponeret over hans indsats som minister. Men det er en trist baggrund at stoppe en stor politisk karriere på. Alle gode ønsker for fremtiden, skriver Kristian Jensen fra Venstre.


Lars Løkke Rasmussen (V), Venstres formand:
Jeg blev ked af at høre, at helbredet nu sætter en stopper for Villy Søvndals politiske karriere. Jeg har kendt Villy fra vores fælles fortid i kommunalpolitik i 80'erne og starten af 90'erne, hvor han var blandt de - dengang relativt få - SF-profiler, som kæmpede for at gøre sig fri af partiets protest-profil for i stedet at give SF realpolitisk gennemslagskraft. Og uanset politiske uenigheder har jeg altid haft enorm respekt for den arbejdsindsats og det engagement, han lagde for dagen for i kampen for at nå det mål. Kulminationen kom med SF's regeringsdeltagelse efter sidste folketingsvalg.

På den måde har Villy sat en markant milepæl dansk politisk historie. Jeg forstår til fulde Villys beslutning, selvom det må have været en svær beslutning for et så passioneret og politisk menneske som Villy. Ønsker ham og hans familie - som han nu får mere tid til - alt det bedste for fremtiden!