Han har smadret hendes karriere, og efterladt hende helt alene med parrets to børn. Alligevel taler flere ting for, at Henriette Kjær vælger at blive sammen med hendes bedragerisigtede og varetægtsfændslede samlever, Erik Skov Pedersen.

Kilder tæt på parret, som ikke ønsker at stå frem med navn, peger på, at Henriette Kjær fortsat elsker Erik Skov Pedersen højt - også selv om han er en fusker. Som en bekendt, der har kendt parret i mange år, siger:

- Han har allerede kostet hende alt, så nu kan hun lige så godt blive sammen med ham. Jeg tror, hun er virkelig, virkelig glad for ham.

Læs også:

Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen lærte hinanden at kende i 1994. Hun var en ung, vellidt og fremstormende konservativ. Han partiets store spindoktor – af venner betegnet som et 'politisk geni', af fjender som 'gyllesprederen'.

Læs også:

Nu, 17 år senere, befinder parret sig midt i deres største krise. Det behøver dog langt fra at betyde enden på parløbet mellem de to. Henriette Kjær har nemlig tidligere vist en aldeles forunderlig evne til at tilgive. Ikke mindst da hun i 2005 var tvunget til at trække sig fra posten som minister for familie og forbrug efter domme for ubetalte regninger. Forhold som Erik Skov Pedersen påtog sig det fulde ansvar for.

'Jeg elsker ham alligevel' skrev hun kort efter i sin bog, »Henriette Kjær – Indtil nu«, og opstillede følgende regnestykke:

- Jeg har to børn og en familie, og jeg har valgt at tilgive og stole på Erik, for man kan ikke være i et forhold, hvor man hele tiden går rundt og er mistroisk.

LÆS MEGET MERE I B.T. I DAG:

- Her er Henriettes nye liv
- Må give afkald på luksuslivet
- Flytter de til udlandet?