Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, beskyldes for at have ført vælgere bag lyset i forbindelse med det kommendevalg til det engelske parlament.

Kinnock kæmper netop nu for at blive opstillet som kandidat for Labour-partiet i en fattig egn af Wales, og her gav han forleden et interview, hvor der blandt andet blev spurgt til parrets valg af privatskole til deres ældste datter. I interviewet med lokalavisen Western Mail fortalte statsministerens mand ifølge Ekstra Bladet, at pladsen på Ingrid Jespersens Gymnasieskole blot koster 80 britiske pund om måneden. Men det er under halvdelen af den faktiske pris på cirka 1500 kroner.

I Wales bliver underdrivelsen udlagt som et forsøg på at lyve sig tættere på de walisiske vælgere, der i mange tilfælde kæmper for at få den daglige økonomi til at hænge sammen. Det kan give problemer for Stephen Kinnock, da det netop i dag afgøres, hvem der skal placeres på listen over mulige Labour-kandidater i den lokale kreds.

Til Western Mail har statsministerens mand erkendt, at han har givet urigtige oplysninger op prisen på datterens privatskole. Det var dog ikke en bevidst handling, men en fejl, der skyldtes misforståelser, uddyber han i en sms til Ekstra Bladet.

-Jeg var meget opsat på at rette nogle misvisende ting, der blev sagt om min datters skolegang så hurtigt som muligt. Derfor gav jeg journalisten et beløb uden ordentligt at tjekke dets rigtighed først. Jeg var sikker på, at det var omkring 1000 kroner om måneden. Men du har helt ret. Det er faktisk 1500 om måneden. Tak fordi du bidrager med den korrekte information, lyder sms’en ifølge Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, at valget af privatskole til Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks ældste datter giver problemer. Tidligere er statsministeren således blevet beskyldte for at svigte folkeskolen med sit valg.

Andre læser også