Du må ikke ryge. Du må ikke tage hunden med. Og du må ikke bære skudsikker vest, hvis du har et ærinde eller møde med en af de ansatte i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning.

Sådan står der på et offentligt opslag på et af jobcentrene på Nørrebro. Og at skudsikre veste nu nævnes med samme selvfølgelighed som et rygeforbud er helt i hegnet, mener den konservative politiker Naser Khader.

»I går var politiet ude med en historisk udmelding i bandekonflikten og advarede unge mænd mod at færdes i bestemte kvarterer. I dag sender en af mine venner på Nørrebro mig dette billede af et skilt i forvaltningen på Nørrebro. Jeg er målløs. Tænk, at skudsikre veste skulle blive et hverdagssyn på en dansk arbejdsplads. Det afspejler en bekymrende tendens i samfundet. Hvis det har været et problem i forvaltningen, hvorfor har de så ikke reageret på det politisk,« siger Naser Khader (K).

Han undrer sig også over, at det først er nu, at der er en, der har undret sig over opslaget. Han ser det som et normskred, hvor vi langsomt er blevet vænnet til, at det er udtryk for en ny virkelighed. Han kalder det 'vildt'.

Men der er flere, der har undret sig over opslaget, viser det sig.

Nadja Cohen er selv ansat som beskæftigelseskonsulent i Beskæftigelses-og Integrationsforvaltningen i København, men hun understreger, at hun ikke udtaler sig på kommunens vegne, men udelukkende på egne vegne.

»Jeg har faktisk selv taget et billede af det opslag på et tidspunkt, fordi jeg synes, det er fuldstændig grotesk. Det lyder som, 'husk at vask din kaffekop af', 'smid din skudsikre vest' og 'læg dine våben ved indgangen' - det er jo en fuldkommen hjernedød appel, grænsende til det absurde. Man er nødt til at have lidt sort humor, men jeg synes ikke, det er okay,« siger Nadja Cohen og fortsætter:

»Jeg synes ikke, at sådan et skilt burde sidde i en offentlig forvaltning. Vi er ikke et fængsel, vi er ikke en politimyndighed. Det er fint med et ordensreglement for normal adfærdsregulering, men det her udstiller blot en problemstilling, hvor grænserne langsomt er blevet rykket, så det nu er blevet normaliseret at forbyde skudsikre veste på lige fod med rygning.«

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund 'desværre ikke overrasket', som hun siger.

»Jeg har længe sagt, at med mellemøstlige mennesker følger mellemøstlige tilstande. Det er dybt beskæmmende, at det er nødvendigt med sådan et skilt, men det er udtryk for et helt naturligt normskred, når vi tager så stort et antal mennsker til os fra mellemøstlige lande. Den eneste løsning er at stoppe tilstrømningen nu,« siger Pernille Vermund.

Nu er der jo ikke nogen, der har sagt, at der er tale om folk fra mellemøstlige lande?

»Deltagerne i bandeopgøret hverver medlemmer fra muslimske lande. Den grove vold er en konsekvens af en fuldkommen fejlslagen udlændingepolitik,« siger Pernille Vermund.

Københavns Kommunes Beskæftigelses-og Integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R) kalder kommunens opslag for 'helt udramatisk'.

»Skiltet har siddet der siden 2011 eller 2012 under den daværende bandekonflikt. Jeg husker den daværende situation sådan, at vi fik lov at sætte skiltet op af hensyn til borgernes sikkerhed. Målet var, at vi skulle undgå, at bandemedlemerne bragte deres identitet, rygmærker og dermed konflikten med ind på jobcenteret. Men i øvrigt er det sådan, at hvis vi vurderer, at der er nogen, der vil være til reel fare for andre, så foregår jobsamtalen hos politiet,« siger Anna Mee Allerslev og fortsætter:

»Naser Khader plejer ellers at beskylde os for at være for blødsødne, så han burde vel netop hylde det her. Jeg synes, det er forkasteligt, at vi er nødt til at have den regel i forvaltningen. Men Naser Khader og hans justitsminister Søren Pape Poulsen er også nødt til at få styr på bandekonflikten og kalde betjentene hjem fra grænsekontrollen. Det var en klar fejl, at de skar 200 årsværk væk fra Københavns Politi.«