Tirsdag fortalte nu forhenværende medlem af Nye Borgerlige, Mikkel Bjørn, at han var blevet truet med ekskludering, hvis ikke han »utvetydigt« bakkede op om Lars Boje Mathiesens formandskandidatur.

Mikkel Bjørn forklarer, at han fik to timer – og så skulle der bakkes op helt og fuldt op. Men den udlægning afviser Lars Boje Mathiesen.

»Det er ikke rigtigt, og jeg er ked af det, hvis Mikkel har haft den opfattelse,« siger Lars Boje Mathiesen, som dog fortsætter mindre forsonligt.

»Men når et parti vælger ny formand, så har jeg og andre en forventning om, at alle folketingsmedlemmer bakker op om den nye formand,« siger han.

Hvis det ikke sker, hvad så?

»Jamen, det er jo op til forretningsudvalget (som kan indstille et medlem til eksklusion, red.). Men som det er i et hvilket som helst parti, så har man en forventning om, at dem der sidder i en folketingsgruppe selvfølgelig loyalt bakker op om den formand, som medlemmerne jo har valgt,« siger Boje Mathiesen.

Nu spørger jeg direkte: Hvis Mikkel Bjørn nu havde sagt, at han ikke kunne støtte dig som formand, men han ville gerne blive i Nye Borgerlige og lave politik, var han så blevet ekskluderet?

»Han var ikke blevet ekskluderet. Men uanset om man bakker op, så skal man skal respektere det valg, som medlemmerne har gjort. Nu har Mikkel Bjørn så valgt, at han ikke kunne se sig selv i det og vil ikke være med. Det er en beslutning, som han selv træffer,« siger Lars Boje Mathiesen.

Mikkel Bjørn har i ret skarpe vendinger angrebet Lars Boje Mathiesen, som han på Facebook kalder en »knalddygtig politiker«, men så kommer kritikken også:

»Men Lars er også en solorytter. Der efterlades ikke meget plads til samarbejde, konstruktiv dialog og fælles fodslag. Personen Lars ender indimellem med at fylde så meget, at partiets interesser og andre personer må vige,« skriver Mikkel Bjørn.

Den kritik afviser Lars Boje Mathiesen.

»Jeg kan ikke genkende det. Jeg har siddet i en folketingsgruppe, haft en formand og en næstformand. Og den afgående næstformand peger på mig som formand. Det ville han ikke gøre, hvis han mente, at jeg var magtfuldkommen og ikke kunne løfte opgaven,« siger Lars Boje Mathiesen.