Lyt til artiklen

De frustrerede konservative politikere og vælgere, der håber på at kunne lokke klimakommissær Connie Hedegaard (K) tilbage til Danmark for at redde det vaklende parti, kan godt glemme deres drømme.

Hedegaard udelukker nu endegyldigt at vende tilbage til dansk politik, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

- Det er et helt bevidst valg at blive klimakommissær. Jeg er vendt tilbage til dansk politik én gang, men det kommer helt sikkert ikke til at ske igen. Jeg har gjort op med mig selv, at jeg gerne vil arbejde med politik internationalt, lyder den klare melding fra Connie Hedegaard.

I løbet af foråret har dele af det konservative bagland åbent efterlyst udfordrere til Lene Espersen som partiformand. Og for mange stod Connie Hedegaard øverst på ønskelisten.

- Jeg havde håbet, at hun ville vende tilbage og gøre en forskel, når hun havde afsluttet sin periode som kommissær. Lene Espersen er formand nu. Men hvad med om 10 år? Hedegaard-kortet er nu blevet spillet af hånde, siger de konservatives lokalformand i Aabenraa, Uffe Steffensen.

Professor i statskundskab på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen vurderer, at Hedegaards beslutning er brugbar for den konservative partiledelse.

- Det fjerner en del af presset på Lene Espersen, at der ikke længere er en joker i Connie Hedegaard, som måske kunne finde på at komme tilbage.