Dansk inflation steg til 1,6 pct. i maj fra 1,5 pct. i april.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Før offentliggørelsen lød forventingen på, at inflationen ville stige til 1,7 pct., skrev Nordea i sit morgennyhedsbrev.

Det er produktgruppen fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer, der bidrager mest til inflationen. Her er det særligt chokolade og sukkervarer, der bidrager til inflationen i maj.

Trods den mindre stigning i inflationen i maj, er der dog kommet rigtig godt styr på inflationen herhjemme, lyder det fra Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

»Det samme billede gør sig efterhånden også gældende rundt omkring os i Europa. Det er kærkomment med en mere stabil prisudvikling efter de tordnende højder, vi nåede for lidt mere end 2 år siden,« skriver han i en kommentar.

Læs også: Britisk hedgefond køber op i Novo Nordisk for at få indflydelse på ny topchef - økonom er skeptisk

Fødevarepriserne ligger dog fortsat til den høje side.

»Fødevarepriserne er vokset med lidt mere end 5 pct. det seneste år, og løber derfor hurtigere end den generelle prisudvikling. Det er især chokolade, kaffe og oksekød som er blandt højdespringerne på prisbarometret,« lyder det fra privatøkonomen og fortsætter:

»Et lille lyspunkt er dog, at farten er gået en anelse af prisballonen de seneste måneder, men det ændrer ikke så meget på, at det er blevet næsten 30 pct. dyrere at besøge supermarkedet i forhold til for fire år siden.«

Artiklen er oprindelig udgivet af Euroinvestor.

Læs også: Forsvarsaktier er nu dyrere end techgiganterne

Læs også: Amerikansk aktie skyder op efter nye fedmedata