Lyt til artiklen

De danske svømmepiger Lotte Friis, Jeanette Ottesen, Pernille Blume og Mie Nielsen fik ikke hevet medaljer i land i finalen i 4x100 meter fri holdkap under OL i London, men de satte dansk rekord.

Lørdag aften var der finale i 4x100 meter fri holdkap, og her var de danske piger en tur i vandet.

Men det blev Australien, der vandt guldmedaljerne.

De fire danske svømmepiger var skiftevis en tur i OL-bassinet og svømmede de 4x100 meter i tiden 3:37.45 - hvilket er en ny dansk rekord.

Men Australien var hurtigere og kom ind i tiden 3:33.15 og satte dermed ny OL-rekord. Den gamle rekord lød på 3:33.76. Holland sikrede sig andenpladsen, mens USA fik bronze.

Jeanette Ottesen var sidste dansker i vandet, og hun er som bekendt verdensmester i 100 meter fri svømning - og det kunne ses.

Da hun hoppede i poolen var det til en position aller bagerst i feltet, men Jeanette Ottesen var lynhurtig, og det lykkedes hende at indhente to nationer og bringe danskerne op på sjettepladsen.

Tidligere på dagen var de fire piger også i OL-bassinet i det indledende heat, og her svømmede danskerne de 4x100 meter i tiden 3:38.09. Det rakte til en tredjeplads i deres heat - 1 sekund og 75 hundrededele langsommere end Australien, der også her fik den bedste tid.

Verdensrekorden lyder på 3:31.72 og det er Holland, der er indehaver af den.