De er afhængige af ét ord hver evig eneste dag.

Et ord, der kan vende op og ned på det hele og potentielt knuse den OL-drøm, de alle sammen har og er meget tæt på at skulle udleve.

Er dagens coronaprøve positiv eller negativ?

Det svar får atleterne på daglig basis, hvor en positiv test kan knuse drømmen, lige inden den får lov at blive en realitet.

Den danske svømmer Emilie Beckmann skal ligesom alle andre testes for coronavirus hver dag.
Den danske svømmer Emilie Beckmann skal ligesom alle andre testes for coronavirus hver dag. Foto: Patrick B. Kraemer
Vis mere

»Der ligger selvfølgelig en lille frygt i baghovedet, men jeg føler, at vi er blevet rigtig godt forberedt på, hvad det er for nogle forholdsregler, vi kan tage. Og så længe vi holder os til dem, er det vitterligt alt, vi kan gøre, fordi der er en madsal, og vi skal jo også spise i den. Men vi sørger for at spritte af, inden vi går ind, og inden vi tager noget, inden vi sætter os ved bordene,« forklarer svømmeren Emilie Beckmann og fortsætter:

»Så har vi ligesom gjort alt, hvad der er i vores magt. Der er sprit overalt på etagerne, så vi er også sprittede af, inden vi går ind i lejlighederne. Vi holder også en vis social afstand til de andre hold. Normalt ville vi interagere med dem, men det gør vi ikke på samme måde nu. Så den frygt, som jeg måske kunne have, er ikke særlig stor, for jeg føler, at jeg gør alt, hvad der står i min magt, for at det ikke skal ske,« siger den danske svømmer.

Også i badmintonlejren hænger der da også hver dag en lille coronasky over spillernes hoveder. Noget, der nok ikke helt kan undgås.

»Selvfølgelig fylder det. Vi har prøvet mange gange før at skulle testes, men det betyder ikke, vi ikke kan sove om natten, indtil svaret kommer. Mange af rutinerne skal vi også igennem her. Men nu er vi så tæt på, og det ville jo være helt katastrofalt at aflevere en positiv test. Vi krydser alt for, det ikke sker,« siger Kim Astrup.

Kim Astrup, atlet i badminton.
Kim Astrup, atlet i badminton. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Bordtennisspilleren Jonathan Groth fortæller, at frygten ligger i baghovedet, og det gjorde den også inden ankomsten til Tokyo.

Det har betydet, at han inden turen til Japan blandt andet ikke var i fanzoner eller på stadion, da der var fodbold-EM i København.

Han holdt sig også fra at se kampene med store vennegrupper.

»Frygten lå der allerede inden. I mange uger har jeg virkelig passet på. For én ting er, hvis man ikke kunne komme afsted – en anden ting er, at man også kunne ødelægge ens forberedelser, hvis man testede positiv. Man kan jo være uheldig. Så jeg har været sindssygt forsigtig,« siger Jonathan Groth.

Jonathan Groth.
Jonathan Groth. Foto: VASILY FEDOSENKO
Vis mere

Onsdag testede en anden bordtennisspiller positiv, hvilket understreger den risiko, der er.

»Men jeg tror, at hvis man passer godt på, husker sit mundbind, holder sin afstand, så har man gjort, hvad man kunne. Og skulle man så være uheldig, kan man ikke se tilbage og sige 'hold kæft, jeg var da også en hensynsløs idiot der'. Min erfaring siger, at hvis man har gjort alt, fortryder man mindre. Men i disse tider er det ikke alt, man kan styre – lad os sige det sådan,« siger Jonathan Groth.

OL-komiteen kunne fredag fortælle, at yderligere 19 personer, der er involveret i OL, er testet positive for coronavirus. Tre af dem er atleter.

I alt er 106 personer med forbindelse til legene testet positive siden 1. juli.