Anti Doping Danmark er fredag ude med en stor undskyldning på en pinlig baggrund. 22 personer i danske fitnesscentre er blevet testet positive for doping, selvom de muligvis slet ikke har taget noget ulovligt.

Årsagen er, at Anti Doping Danmark har haft Teknologisk Institut til at analyse dopingprøver i danske fitnesscentre, og prøverne har vist sig ikke at være korrekte, og derfor er nogle rene dopingprøver kommet ud med positivt resultat for doping. I alt 22 prøver viste spor af doping, og der blev på den baggrund uddelt sanktioner mod de 22 personer.

- Vi beklager dybt det besvær og de usikkerheder, de tvivlsomme analyser har påført de involverede personer. Alle 22 personer har modtaget besked og fået at vide, at deres sanktioner naturligvis er blevet ophævet, siger direktør i Anti Doping Danmark, Lone Hansen.

Den store dopingbrøler skete, fordi Teknologisk Institut oplevede procedurefejl i processen, hvor prøverne blev analyseret. Fejlen er så alvorlig, at Anti Doping Danmark afbryder samarbejdet med Teknologisk Institut.

- Redegørelsen viste, at der har været procedurefejl under analysen af disse prøver. Da denne procedurefejl ikke er blevet opfanget af laboratoriets normale kvalitetskontrol, anser vi i Anti Doping Danmark det for at være en så alvorlig sag, at vi ikke kan fortsætte samarbejdet med Teknologisk Institut, siger Lone Hansen.

Alle prøver varetaget af Teknologisk Institut fra 1. august til 7. januar er blevet ophævet. De vedrørte prøver omhandler kun dopingprøver taget i fitnesscentre og således ikke professionelle atleter, hvis prøver varetages af det internationale dopingagentur WADA.