Den dårlige nyhed:Det bliver regnvejr på Roskilde Festival. Den gode nyhed: Det bliver kun i mindre og behagelige mængder.

Og den gode nyhed er faktisk endnu bedre end den måske lige lyder, siger meteorolog ved Tv2 Vejret, Jens Ringgaard Christiansen

- Det er ser ikke ud til, at det bliver meget mere end 3-4mm regn, og det er perfekt i forhold til at undgå de store mængder urinstøv der bliver hvivlet rundt i luften på festivalen.

Og risikoen for støv er stor, når temperaturerne når så højt op som de gør mandag og tirsdag.

- Det bliver en brandvarm start for festivalgængerne. Mandag op til 26 grader og tirsdag op til 28 grader. Tirsdag aften og natten til onsdag kommer regnen så, men da det kommer om natten og i beskedne mængder, er det slet ikke så skidt endda, siger Jens Ringgaard.

Men selvom det ser ud til at blive regn i behagelige mængder, så kan der godt komme et ordentligt drøn af en tordenbyge sidst på tirsdagen.

- Det ser ud til, at der tirsdag eftermiddag og aften kan komme nogle solide byger måske med torden, men det er svært at sige præcis, hvor bygerne vil ramme, siger Jens Ringgaard. 

På den anden side af det lette regnvejr ryger temperaturen lidt ned, men det vil stadig være sommerligt og godt festivalvejr.

- Fra onsdag og så langt vi kan se frem bliver det omkring 22 grader og ikke ret meget vind, og det er da vist ganske udemærket festivalvejr lyder det fra Jens Ringgaard.