Onsdag optrådte den danske verdensstjerne MØ på Smukfest iført elefanthue, og politiet vil nu vurdere, hvorvidt det er i strid med det tildækningsforbud, der trådte i kraft 1. august.

Vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Poul Steffensen, understreger, at popstjernens elefanthue ikke nødvendigvis var ulovlig - men politiet kan endnu ikke kommentere på den konkrete sag.

»Jeg vil ikke gå ind i sagen om Mø, det tror jeg, man skal vurdere, før vi udtaler os,« siger vicepolitiinspektøren.

MØ på Smukfest 2018.
MØ på Smukfest 2018. Foto: Helle Arensbak
Vis mere

Er det anerledes, hvis man står på en scene?

»Den skal nok blive vurderet på et højere plan på et tidspunkt,« tilføjer han.

Vicepolitiinspektøren understreger dog, at almindelige festivalgæster, og andre i det hele taget, ikke må tildække ansigtet.

»Min opfordring til gæsterne er, at hvis man har tildækket sit ansigt, er det en overtrædelse af tildækningsforbdudet, og det gælder både på festivalpladsen og uden for,« siger Poul Steffensen.

Om elefanthuen, som Mø bar under det første nummer af sin koncert onsdag, var en direkte fuckfinger til det aktuelle maskeringsforbud, om hun eventuelt støtter den elefanthuebærende protestgruppe Pussy Riot (hun har en Pussy Riot-tatovering på armen), eller hun blot synes, det ser fedt ud, er endnu uvist.

Smukfest selv betragter dog popstjernens optræden som et statement.

»Vi betragter det som et kunstnerisk statement, og det må være op til andre, om man skal forholde sig til det. Det er en kunstner der går på scenen, alle ved, hvem det er,« siger talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde og tilføjer:

»Det er ikke noget, vi gør noget ved, og hvis nogen skal det, så gør de jo nok det,«

Man må bryde loven på jeres scener, bare det er et statement?

»Jeg forholder mig ikke til, om loven er brudt her, men jeg siger, der er vide rammer for kunstnerisk frihed.«