Der er fremskridt at spore hos den danske speedwaykører Kenni Larsen, der blev ramt i hovedet af et skud i sidste uge.

27-årige Kenni Larsen har siden den alvorlige ulykke ligget i koma på Odense Universitetshospital, men nu er der angiveligt store fremskridt for speedwaykøreren.

På Kenni Larsens officielle Facebook-side skriver familien, at han har forsøgt at vågne fra komaen og dermed har vist livstegn.

»Kenni prøvede i dag at ville åbne sine øjne, han kunne ikke helt, fordi han stadig får meget sovemedicin. Han bevægede også ben og arme og trykkede min hånd,« skriver en lettet familie i opslaget, som kan ses herunder.

Lægerne omkring Kenni Larsen måtte øge sovemedicinen, da man helst vil have, at han vågner stille og roligt op. Og familien er væbnet med tålmodighed, lyder det videre i beskeden.

»Vi må være tålmodige med hans opvågning, men vi i familien er nu sikker på, Kenni nok skal vågne. Mange tak til alle jer der tænker på Kenni og os. Det her er den bedste fredag nogensinde,« hedder det.

Den alvorlige skudepisode skete torsdag aften i sidste uge, og familien har siden fortalt, at der var tale om en ulykke. Et luftgevær gik af og ramte Kenni Larsen i hovedet, og han blev hurtigt fragtet til hospitalet, da man fandt ham.

Kenni Larsen gennemgik en operation og blev efterfølgende lagt i kunstigt koma, men nu er der altså  tegn på, at han snart kan vågne op igen.

Kæresten til den danske speedwaykører Nicki Pedersen er kusine til Kenni Larsen, og Nicki Pedersen har – ligesom en masse andre – givet deres fulde opbakning til den uheldsramte speedwaykører.