Har dine løbesko været arbejdsløse månedsvis, mens du har haft ondt i knæet? Eller orker du bare ikke at løbe for tiden? Uanset hvad, er svaret det samme. Sæt tempoet ned og gå en tur.

Har dine løbesko været arbejdsløse månedsvis, mens du har haft ondt i knæet? Eller orker du bare ikke at løbe for tiden? Uanset hvad, er svaret det samme. Sæt tempoet ned og gå en tur.En gåtur kan meget mere end at gøre det ud for frisk luft søndag eftermiddag. Gang er nemlig for rigtig mange mennesker en glimrende måde at komme i form på, siger idrætsfysiolog ved Syddansk Universitet Morten Zacho.

Er du slet ikke vant til gå ture, kan du starte med 10 min. gang, og lægge 5 min. på om ugen, indtil du når de 45 min. Lige til at gå til.At gå en tur er for de fleste en helt naturlig ting, men når det handler om at tænke gang som træning, kan knap så mange være med, og det er synd påpeger idrætsfysiologen.

- Vi er jo i virkeligheden fantastisk privilegerede når det handler om gå-mulighederne. Overalt er der stier og fortove, så gang er virkelig en tilgængelig træningsform, lyder opfordringen.

Selvom det er nok med forholdvis korte ture, kan du godt udfordre dig selv med de lange ture. Også uden det bliver kedeligt.

- I stedet for at mødes over en kop kaffe med vennerne, kan man lige så godt klare verdenssituationen mens man går, så forsvinder tiden hurtigere, siger Morten Zacho.

- Og jeg har bestemt aldrig hørt om nogen der har fortrudt en gåtur!.

Noter dine gåture i BT PLUS' kalender