Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når det internationale melodi grand prix Eurovision skydes i gang i næste uge, er Emmelie de Forest ikke den eneste dansker, der er med.

Også Linda Andrews, der sammen med sin mentor Lina Rafn vandt X Factor i 2009, er med i den store musikkonkurrence. Her synger hun kor for Slovenien og den slovenske sanger Hannah.

- Jeg fik en forespørgsel fra den slovenske delegation, om jeg havde lyst til at synge kor. De havde fået mig anbefalet, og selv om jeg før har været med som kor i det danske melodi grand prix, så er det en stor anerkendelse, når de ringer fra udlandet, siger Linda Andrews til bt.dk.

Se video med Linda her

Den færøske sangerinde har hele tre gange tidligere sunget kor ved det danske melodi grand prix. Blandt andet for Dramaqueen, der vandt tilbage i 2007, og for Thomas Thordarson, der vandt i 2005.

Ligesom Danmark skal Slovenien konkurrere i den første semifinale tirsdag den 14, maj, og selv om Linda Andrews håber, at det vil gå Slovenien godt, så forklarer hun på sin helt egen måde, hvem hun egentlig holder med i konkurrencen.

- Jeg repræsenterer ikke Slovenien. Jeg er først og fremmest på arbejde. Desuden er det slovenske nummer et moderne dance-nummer, der ikke kan sammenlignes med den danske sang. Og de henvender sig også til hver sit publikum, siger hun og håber, at hun en dag kan få lov til at repræsentere de røde/hvide farver.

- Det vil være en stor drøm, der gik i opfyldelse. Jeg er opvokset med melodi grand prix, og det vil være fantastisk en dag at være den, der repræsentere Danmark ved verdens største musikkonkurrence, siger hun.

Siden Linda Andrews vandt X Factor i 2009, har hun haft travlt med musikken. Hun har netop udgivet singlen ’Tears’ i samarbejde med The Antonelli Orchestra, der er kendt fra TV2s ’Vild med dans’.

- Jeg er også begyndt at skrive flere sange, og jeg har skrevet tre sange til Asien, så det er rigtig spændende, siger hun.

Andre læser også