To vanvidsbilisters uhyggelig kombination af alkohol, narko og alt for høj fart kostede tidligt fredag morgen den 50-årige cyklist Frank Brian Hansen livet i en voldsom trafikulykke i Kolding.

Det kom frem lørdag formiddag, da de to unge på mænd på 21 og 25 år blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Horsens. Her berettede de samstemmende om et døgn, der havde budt på både hash, amfetamin, øl, spiritus og besøg på flere værtshuse og diskoteker, inden de sammen lånte en vens specialtunede VW Golf for at hente kaffe på den lokale tank. Men her holder enigheden imidlertid op.

Begge fortæller, at den sorte bil kort før en viadukt på Egtvedvej rammer Frank Brian Hansen, som efterlades livløs i græsset. Men begge beskylder den anden for at have siddet bag rattet i det fatale øjeblik.  

- Vi kom kørende med et sted mellem 120 og 140 kilometer i timen, og han (den anden sigtede, red) har kæmpe problemer med at kontrollere bilen. Så er der pludselig en mand på cykel på vejen. Vi rammer lige ind i ham. Da vi holder stille, og jeg kigger bagud, kan jeg se, at han ligger helt stille i græsset, og jeg råber, at vi skal ud. Jeg vil ringe 112. Men han er helt ude af den og siger, at vi kan få otte til ti år for det her. Og så vender han bilen og flygter, fortæller den ene sigtede, MMJ.

Han hævder, at han kørte bilen, men at den ældre passager gang på gang tiggede om lov til at prøve den specialtunede Golf. Til sidst gav han sig, og de to byttede plads i et industriområde, forklarede han i retten.

Den anden sigtede, MAG afviser imidlertid den forklaring som en lodret løgn.

- Det er noget, han siger, fordi han ikke vil tage ansvar for det lort, han selv har lavet, forklarede han dommeren i byretten.

Tidligere idømt fængselsstraffe

Begge unge mænd er flere gange tidligere idømt fængselsstraffe for at have kørt hasarderet med stoffer og alkohol i blodet. Det må derfor om nogen siges at leve op til betegnelsen vanvidbillist.

Efter flugten fra ulykkesstedet blev de to enige om at skjule den stærkt skadede bil i et skovbryn, tørre rat og gearstang rene for fingeraftryk og sige til ejeren, at den var stjålet. Allerede inden anholdelsen havde mindst en af de to dog ændret forklaring til den version, der lørdag formiddag blev fremlagt i retten i Horsens.

Trods de mofstridende forklaringer blev begge mænd varetægtsfængslet i fire uger. I mellemtiden håber politiet, at tekniske beviser og vidneforklaringer kan afsløre, hvem af de to, der taler sandt.