Liget af en hest ligger midt på en markvej. Øjnene er væk - hakket ud og spist af andre dyr. Tilbage er kun to sorte huller. Store totter af pels ligger spredt omkring dyret tilsølet af regn og mudder. Også hestens bagparti er blevet angrebet af ådselædere, der har set deres snit til at få et ekstra måltid.

Hesten tilhører Charlotte Lauritzen fra St. Heddinge og er ikke det eneste eksempel på, at hun vanrøgter sine dyr. Kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse Hanne Stæhr besøgte Charlotte Lauritzens ejendom den 15. november 2009 efter et anonymt tip fra beboerne i området. Her kunne hun konstatere flere brud på dyreværnsloven. Derfor er Charlotte Lauritzen nu blevet politianmeldt.

I anmeldelsen står, at de fleste af Charlotte Lauritzens omkring 20 heste er meget magre, da de ikke får vand og foder dagligt, at læskuret er for lille til at huse alle dyr, og at læskurets bund er våd og optrådt. Iagttagelser, der stemmer overens med det anonyme tip, der blev sendt til Hanne Stæhr. Heri står bl.a.:

- Hestene bliver ikke tilset hver dag, da hun (Charlotte Lauritzen, red.) har lange vagter og overnatter ved sit arbejde. Nogle gange er hun væk i mindst tre dage. Hestenes vand er ikke rent. Ti ud af 13 haflinger (Hesterace red.) er stærkt afmagret. Det er kendt i lokalsamfundet og af politiet, at hendes heste talrige gange har været gået igennem indhegningen pga. sult.

Sagen om Charlotte Lauritzen starter imidlertid ikke her. Allerede i 2005 fik hun to dyreværnssager på halsen. Her slap hun med bøder. Den 15. september 2008 indløb en ny anmeldelse, og i maj 2009 var den gal igen. Begge sager er nu slået sammen og ligger hos Fødevarestyrelsen. Politiassistent ved Midt- og Vestsjællands Politi Per Jacobsen forventer, at der falder dom i sagen til sommer.

- Vi modtog den nye anmeldelse fra Dyrenes Beskyttelse den 18. november og regner med, at den sag bliver slået sammen med de to, der allerede kører. Den første var meget grov, så jeg regner med, at hun denne gang får frataget retten til at have dyr, fortæller Per Jacobsen til bt.dk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Charlotte Lauritzen.