Tre børn i alderen 9-11 år blev i sidste øjeblik reddet ud af en brændende motorbåd natten til lørdag ved kulturøen i Middelfart.

Børnene - to piger og en dreng - havde lagt sig til at sove, mens forældrene sad sammen med en vennegruppe på en anden båd i nærheden.

Det oplyser vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi til bt.dk

SE FLERE BILLEDER PÅ LOCALEYES.DK

»En person i selskabet bemærker på et tidspunkt, at der lugter som om, der er et oliefyr, der er kørt tør. Der lugter forkert, og det begynder de så at undersøge. Hurtigt finder de ud af, at det er i båden, hvor børnene sover, at den er gal,« forklarer Lars Thede.

Ifølge vagtchefen trænger forældrene sig herefter ind i båden og får reddet alle tre børn ud af flammerne.

»Det er på et hængende hår, at de kommer ud. Båden udbrænder fuldstændig, men heldigvis kom hverken børnene eller forældrene fysisk til skade,« siger vagtchefen.

Politiet er i øjeblikket ved at klarlægge brandårsagen, men har en formodning om, at ilden kan være startet på grund af noget elektronik.

»Vi har en mistanke om, at det kunne være nogle opladere til nogle fjernstyrede både, som er siddet til opladning, der er årsagen, siger Lars Thede.

Alarmen om branden indløb 01.30 . Båden, som lå ved siden af familiens båd, blev også antændt og er svært brandskadet. Der var ingen ombord på nabobåden.