En 14 måneder gammel dreng blev bortført i sin barnevogn fra en åben baggård på Ourøgade 38 på Østerbro i København her til eftermiddag. I mere end en time var babyen væk, mens hans skrækslagne forældre gik i en frygtelig uvished om deres babys skæbne.

Politiet fik anmeldelsen kort før kl. 14, og først efter kl. 15 blev barnevognen og barnet fundet i
god behold i en port i Tåsingegade på Østerbro i København, omkring 100 meter fra det sted, hvor barnevognen blev snuppet.

- Barnet er i god behold og er nu genforenet med sine forældre, fortæller den centrale vagtleder til bt.dk.

Ifølge bt.dks reporter på stedet kom drengens mor til stedet med hastige skridt og trådte hurtigt over politistrimlen til gården ved Ourøgade, kort efter at barnevognen blev fundet.

Hun har fortalt politiet, at hun lagde drengen til at sove i hans rødbrune Emmaljunga barnevogn på tre hjul omkring kl. 13.30. Da hun ville kigge til ham 20 minutter senere, var både barn og barnevogn væk.

Politiet tager bortførelsen dybt alvorligt, selvom den endte lykkeligt.

- Det er selvfølgelig noget, vi tager meget alvorligt, når der er nogen, der løber med en barnevogn, selv hvis man har gjort det ved en fejltagelse. Det er altid svært at vide her i starten, om der "bare" er tale om en simpel tyveknægt, der ikke har tjekket, at der var et barn i barnevognen, eller om det er en, der har onde hensigter, siger den centrale vagtleder til bt.dk.

Det var en nysgerrig borger, der gav forældrene ro i sjælen igen. Hun spurgte, hvorfor politiet var der, og da de fortalte, at de ledte efter en barnevogn med en 14 måneder gammel baby, fortalte hun, at det formentlig var den, der holdt inde i porten ved Tåsingegade.

Politiet har nu spærret af og er i gang med sporsikring og efterlyser vidner, der har set nogen trille afsted med barnevognen omkring kl. 14 søndag eftermiddag.

Ifølge politiet har vidner set en omkring 45-årig mand luske rundt i baggården lørdag og kigge ned i barnevogne. Det er uvist, om han har noget med bortførelsen søndag at gøre.

Politiet har desuden haft en forhåbning om, at bortføreren var blevet fanget på videoovervågningen af et pizzarias bagindgang i gården. Det er dog ikke tilfældet.