Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Klaus Riskær Pedersen skal endnu engang for retten, tiltalt for at have snydt folk for penge. Forbrydelsen skal være blevet begået, mens han sad i fængsel

Klaus Riskær Pedersen blev erklæret personlig konkurs i 2010, og hans kreditorer måtte nøjes med at få 50 procent af deres tilgodehavende, afgjorde retten ved den lejlighed.

Kort tid efter modtog Klaus Riskær Pedersen imidlertid 500.000 kroner fra tidligere kunder som betaling for nogle konsulentydelser.

LÆS OGSÅ: Dem lykkedes det for den snu finansmand at holde ude af konkursboet - men det var i strid med lovgivningen, mener Statsadvokaturen for København.

Derfor er den fængslede Riskær nu - igen -  tiltalt for økonomisk kriminalitet og skal for retten.

Han er også tiltalt for at have forbrudt sig mod et retsligt forbud fra 2008, der forbød levemanden at lede selskaber, fonde eller foreninger.

Styrede selskaber fra cellen

I følge anklagemyndigheden har han fra sin fængselscelle ufortrødent styret en række selskaber under sit eget holdingselsskab. Det fremgår af en kopi af anklageskriftet, som finansmanden selv har sendt til pressen gennem sin advokat.

LÆS OGSÅDet er på ingen måde uvant for Klaus Riskær Pedersen at skulle møde i retten som tiltalt. Så sent som i 2008 blev han idømt seks års ubetinget fængsel for økonomisk kriminalitet.

Også i 2002 blev han dømt for snyd med andre folks penge.

Riskær har netop fået afslag på prøveløsladelse - blandt andet med henvisning til efterforskningen af den verserende sag.

Selv skriver han blot en enkelt kommentar til de nye anklager:

- Den ny straffesag er endnu en i rækken af straffesager, som nu tager hul på sit tredie årti. Jeg forudser denne gang, en hurtig og kort sag der bør føre til frifindelse, skriver Riskær.

Andre læser også