Betal nogle hundrede kroner fra din computer, og så har du adgang til at se et asiatisk barn blive mishandlet seksuelt direkte på din computerskærm i et kvarter. Sådan er den barske virkelighed, fortæller politikommissær Flemming Kjærside fra det Nationale Cyber Crime Center (NC3)

Beskrivelsen kommer, efter Københavns Vestegns Politi torsdag fængslede en 69-årig mand i fire uger og sigtede ham for at have bestilt og betalt for live-streaming af seksuelle overgreb mod børn i Asien via sin computer.

Hverken politiet eller Flemming Kjærside ønsker at beskrive den konkrete sag, men sidstnævnte vil gerne forklare, hvordan de generelle forhold er, når man går på internettet efter live-streaming af børneporno.

»Det er hamrende kynisk. Man kan sidde bag skærmen i Danmark og få adgang til et barn i ti minutter til et kvarter for 100-300 kroner. I de minutter bestemmer man, hvad der skal ske med det barn. Måske er det faderen, broderen eller et andet familiemedlem, der udfører den handling, man beder om,« fortæller Flemming Kjærside og forklarer, at det typisk er en industri, der findes på Filippinerne og andre steder i Fjernøsten.

Politikommissæren forklarer, at de ved med sikkerhed, at det for familier på Filippinerne ofte bliver set som en levevej, at man dedikerer et barn til at blive udsat for disse seksuelle overgreb mod betaling.

»Pengene fra det går til at brødføde familien og sende børnene i skole,« forklarer Flemming Kjærside, der understreger, at han taler generelt og ikke om den aktuelle sag om den 69-årige mand.

Han kan dog sige så meget, at det nok ikke bliver sidste gang, man i Danmark ser sager som denne. Det er nemlig ikke svært at opsøge disse tjenester.

»Det er nogle tilbud, der popper op på alle mulige fora,« siger Flemming Kjærside.

Han fortæller, at hans enhed i øjeblikket har gang i »nogle stykker« af sager som den, der er blevet offentliggjort torsdag. Men Flemming Kjærside kan ikke komme nærmere ind på, hvor mange forbrugere der er af disse streaming-tjenester.

»Men der er ingen tvivl om, at det er et problem, fordi det også kan være et springbræt til at gå ud fysisk og begå overgreb.«

Sagen om den 69-årige mand kører for lukkede døre, og da efterforskningen stadig er i gang i sagen, ønsker Københavns Vestegns Politi ikke at kommentere yderligere på den.

Andre læser også