Da den 25-årige Christian Møller Christensen i formiddags blev varetægtsfængslet i 24 dage, for uagtsomt mandrab på sin søster, var det til stor undren for de tilstedeværende i Københavns dommervagt.

- Det var højst mærkværdigt, at dommeren valgte at varetægtsfængsle ham for uagtsomt manddrab, da intet i hans forklaringer tyder på, at drabet skulle være uagtsomt, siger politiassesor ved Københavns Politi, Klaus Pedersen til bt.dk

En udlægning der bakkes op af en række andre kilder med kendskab til sagen, som Bt.dk har talt med. Alle siger de, at det er meget usædvanligt, at dommeren ikke valgte at varetægstfængsle for manddrab.

Politiet har sigtet Christian Møller Christensen for at have dræbt sin 32-årige storesøster, i sin lejlighed på Vesterfælledvej på Vesterbro i København. For der, er i følge politet, intet der peger i retning af, at han ikke havde forsæt til at dræbe sin søster.

- Hvis en varetægtsfængsling for uagtsomt mandrab skal give mening, så skal han ikke havde haft forsæt til drabet, og det er der altså intet der tyder på, at han ikke har haft, forklarer Klaus Pedersen, der stod for at fremstille den 25-årige drabsmand i dommervagten.

Forud for drabet på sin storesøster var de to angiveligt oppe at slås, og hvis drabet skulle have været uagsomt, så kunne det f.eks. have været under slagsmålet, at kniven ved et uheld var blevet stukket i hendes hals.

- Det har vi altså ingen forklaringer på, og jeg tror simpelthen, dommeren har valgt at sige uagtsomt mandrab for at være på den sikre side. Men normalvis i den her slags sager, så ville man varetægtsfængsle for manddrab, uddyber Klaus Pedersen. 

Han understreger dog, at selvom han er fængslet for uagtsomt manddrab, så kan han godt ende med at blive dømt for mandrab alligevel.

-Ja nu skal den nærmere efterforskning vise, hvor stærk en sag vi har, men det ligner altså meget manddrab eller en af de særlig grove voldsparagraffer, siger han.