Videoen øverst i artiklen viser en rekonstruktion fra Korsør Station, som Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi offentliggjorde tilbage i juni i år. Den viser en hvid bil ved stationen. Videoen har nu ført til et muligt gennembrud i sagen.

Politiet har modtaget 75 nye henvendelser i sagen om drabet på 17-årige Emilie Meng, siden man torsdag gik ud med nye oplysninger. Der er »meget forskel på«, hvor lang tid de tager at gennemgå. Nogle af dem går på »bestemte personer«, fortæller efterforskningslederen.

På seks dage har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtaget 75 henvendelser i sagen om drabet på den 17-årige teenagepige Emilie Meng, der sidst blev set i live på Korsør Station 10. juli sidste år.

Det sker efter, politiet i sidste uge meldte ud, at et »meget troværdigt« vidne få timer efter Emilie Mengs forsvinden så en mand løfte »en tung genstand« ud af en mindre eller mellemstor lys bil« tæt på det sted ved Regnemarke Bakke i Borup, hvor den 17-årige piges lig siden blev fundet.

Vidnet kunne huske optrinnet, fordi hun på det pågældende tidspunkt kørte bag en traktor, og derfor havde sænket farten.

Politiet har siden opfordret traktorkøreren og andre trafikanter, der var i området nær Regnemarks Bakke mellem kl. 7-9 10. juli sidste år, til at henvende sig.

Er traktorføreren blandt dem, der har henvendt sig?

»Vi kan ikke sige med sikkerhed, om traktorkøreren er blandt dem. Vi har fået en del henvendelser fra folk, som har opholdt sig i området på det tidspunkt,« siger efterforskningsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen.

»Den traktor er blevet meget interessant for pressen, men den er ikke mere interessant end andre personer, der har opholdt sig i området. Vi arbejder på fuldstændigt at fastlægge trafikken i området på det tidspunkt.«

Ud over henvendelser fra folk, der mener at have været i området nær Borup om morgenen 10. juli 2016, er der også henvendelser, som går på »bestemte personer«, fortæller Søren Ravn-Nielsen. Han ønsker dog ikke at gå i detaljer med den oplysning.

Politiet er nu i færd med at gennemtravle alt det nye materiale og kontakte hver enkel, der har henvendt sig. Men der er ifølge efterforskningslederen »meget forskel på«, hvor meget tid hver enkelt henvendelse tager, og det er derfor ikke muligt at komme med et estimat på, hvornår politiet har et overblik over, hvem der var i området den pågældende morgen.

Veninde: Emilie havde brug for at gå alene

Emilie Meng blev sidst set i live natten til søndag 10. juli.

Omkring kl. 4 om morgenen fangede overvågningskameraer på Korsør Station de sidste billeder af den 17-årige pige i live.

Kort forinden, kl. 3.53, var hun ankommet til stationen med tog fra Slagelse sammen med to veninder. De tre piger havde været i byen i Slagelse.

Ifølge TV2 Øst, der har lavet en glimrende rekonstruktion af forløbet, havde den 17-årige Korsørpige været med de to veninder og en ven på vandpibecafé i Slagelse, og var sluttet på byens McDonald’s, inden de tog toget tilbage til Korsør sidst på natten.

Ifølge TV2 Øst spurgte en af veninderne Emilie Meng, om hun ville med i en taxa fra stationen. Det svarede hun først, at hun ikke vidste, om hun ville, men endte med at sige nej. Til den anden veninde fortalte hun angiveligt, at hun havde brug for at gå alene.

I de efterfølgende dage var rygterne mange. I første omgang blev det meldt ud, at Emilie Meng tidligere var stukket af hjemmefra til København, at hun led af kærestesorger, og at hun havde været online på Facebook siden, hun forsvandt. Det blev dog alt sammen trukket tilbage igen af politiet.

I midten af oktober sidste år blev en 33-årig lastbilchauffør fra Sønderjylland sigtet for drabet på Korsørpigen. Det var vel at mærke inden, man havde fundet den 17-årige piges lig. Mandens hjem blev ransaget, men uden at politiet fandt spor, og han blev efterfølgende fuldstændig renset for mistanke.

I ugerne umiddelbart efter blev to boliger på Tårnborgvej i Korsør ransaget flere gange, fordi naboer mente, at Emilie Meng var indespærret der.

På den ene adresse bor en 67-årig pensionist, der flere gange har haft besøg af politiet i sagen. Han har siden anmeldt sin nabo for ulovlig aflytning og overvågning og krævet en erstatning på 75.000 kr.

Manden blev dog kun tildelt en erstatningssum på 6.000 kroner og cirka 5.000 kroner til at udbedre skaderne efter ransagningerne, og hans advokat Steen Djurtoft, har derfor taget sagen videre til Rigsadvokaten.

»Masser af ting« skal stadig undersøges

Emilie Mengs lig blev fundet juleaftensdag sidste år af en hundelufter ved Regnemarks Bakke i Borup på Midtsjælland. Dagen efter, 25. december, meldte politiet ud, at hun havde været udsat for en forbrydelse.

Hvad Emilie Meng døde af, er aldrig kommet frem, og efterforskningslederen ønsker heller ikke i dag at forholde sig til, hvorvidt politiet kender dødsårsagen.

»Der er nogle oplysninger, som vi holder for os selv, så det kun er os og gerningsmanden, der har dem,« siger han.

Det er politiets formodning, at Emilie Meng blev anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

Siden har politiet efterlyst en lys personbil – formentlig en Hyundari i30, model 2011-16 – som er set forlade Korsør Station omkring det tidspunkt, hvor Emilie Meng sidst er set i live.

Bilen kan skimmes på overvågningsvideo fra stationen, hvor den ses forlade parkeringspladsen foran stationen kl. 4.07 – 14 minutter efter, Emilie Meng ankom med toget.

Det var først, da oplysningerne om den lyse bil kom frem i juni i år, at det nye vidne henvendte sig om sin observation omkring Regnemark Bakke 10. juli. Siden er vidnets forklaring blevet gennemtjekket af politiet.

Vidnets henvendelse har ikke givet anledning til at pille ved antallet af politiressourcer på sagen, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

»Der har hele tiden været en massiv efterforskning i gang i den her sag, og det forsætter, indtil vi enten har opklaret sagen eller må konstatere, at der ikke er mere, der kan arbejdes med. Men lige nu er der masser af ting, som stadig kan og skal undersøges i den her sag, så vi fortsætter ufortrødent,« siger efterforskningslederen, der ikke vil oplyse, hvor mange efterforskere man har på sagen.

Konkret er politiet foruden de mange nye henvendelser også fortsat i gang med de afsluttende retstekniske undersøgelser, mens telemastoplysninger fra området omkring Borup bliver også fortsat tjekket.

»Det er en ongoing proces, for hver gang der kommer nye oplysninger i sagen, bliver de holdt op mod de allerede sikrede oplysninger, vi har, og med den øvrige efterforskning,« siger Søren Ravn-Nielsen.