Tre personer brændte en 26-årig kvinde inde - kun to nåede at flygte - de er nu begge blevet anholdt.

Tre personer er i alt mistænkt for at stå bag mordbranden. Der er tale om to mænd med udenlandsk herkomst, som tidligere lørdag var efterlyst, men som nu er blevet anholdt, samt en 29-årig kvinde med pakistansk oprindelse. De tre personer låste sig ind i opgangen til den dræbte kvindes lejlighed fredag klokken 13.09.

Politiet mener, at de tre er ankommet til stedet i kvindens bil – en nyere sort VW Polo. Denne bil er efterfølgende fundet parkeret ved Hundige Station, og politiet mener derfor, at den er blevet brugt som flugtbil væk fra stedet.

Klokken 13.38 får politiet meldingen om branden i lejligheden på 3. sal i Gersagerparken nr. 117. De to mænd ses umiddelbart samtidig løbe væk fra opgangen ved nr. 117.

Mændene løb først hen til den medsammensvorne 29-årige kvinde, som på dette tidspunkt lå på jorden foran ejendommen efter selv at være sprunget ud fra den brændende lejlighed, eller efter at være blevet slynget ud fra lejligheden i forbindelse med brandeksplosionen. Mændene forsøgte at bære kvinden væk fra stedet, men uden held. Derefter flygtede de i retning mod Hundige Station.

Et par minutter senere bliver de to mænd fanget af overvågningskameraet på Hundige Station. Det billede sendte politiet ud i pressen lørdag, og det fik efterfølgende de to mænd til at melde sig selv.

- Kl. 15.42 valgte den ene af de to eftersøgte gerningsmænd – en 16-årig ung mand, dansk statsborger med marokkansk familie og bosiddende i Københavnsområdet – frivilligt at melde sig til politiet, hvorefter han blev anholdt og sigtet for brandstiftelse og drab. Han erkender at have været til stede i opgangen i Gersagerparken i forbindelse med brandens opståen. Den anholdte er identisk med personen i den mørke jakke, på fotoet løbende forrest. Han bliver i morgen søndag fremstillet i grundlovsforhør, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Svensk politi foretog lørdag aften en anholdelse af den eftersøgte 18-årige i Malmø-området. Han overføres til Danmark hurtigst muligt og hvis muligt vil han blive fremstillet i søndagens grundlovsforhør sammen med den 16-årige, oplyser politiet.

I forbindelse med dagens grundlovsforhør blev den svært tilskadekomne kvinde - en 29-årig med pakistansk oprindelse og med bopæl i Københavns området – fremstillet in absentia og varetægtsfængslet til den 11. oktober sigtet for brandstiftelse og drab.

Den 29-årige kvinde, som blev efterladt af de to mænd, er så hårdt medtaget, at hun ligger i kunstigt koma på Rigshospitalet. Kvinden bevogtes af politiet på hospitalet.

Den indebrændte er en 26-årig kvindelig amerikansk statsborger med afghansk baggrund. Obduktionen af liget viser, at kvinden er død af første til fjerdegrads forbrændinger på 90% af kroppen.