Den 40 årige psykisk syge mand, der natten til søndag slog sin mor og derefter sig selv ihjel, løb få dage inden nøgen rundt på Østerbro i København. Politet bragte ham herefter til en psykiatrisk afdeling, hvor man vurderede, at han ikke var til fare sig selv eller andre.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Jeg er forarget over, hvordan en psykisk syg mand kun få dage efter han i fredags har været i kontakt med politiet og været på en psykiatrisk afdeling, kan være på fri fod og slå sin mor og derefter sig selv ihjel, siger Daniel Rodriguez, der var allerede kort inden tragedien var vidne til den 40-årige mands sindssyge.

ER DET PSYKIATRISKE SYSTEM GODT NOK I DANMARK? SKRIV DIN MENING UNDER ARTIKLEN

Sammen med en flok venner sad han udenfor et af  husene i Brumleby-kvarteret på Østerbro i København, da den psykisk syge mand uden en trævl på kroppen pludselig kommer løbende imod dem. Angiveligt var manden i Brumleby for at besøge en eks-kæreste.

Der er tale om den samme mand, som natten til søndag stikker sin 68-årige mor og derefter sig selv ihjel med en kniv, bekræfter efterforskningsleder ved Vestegnens Politi Steen Ørskov overfor Bt.dk Og at den var helt gal med manden, vidner hans gerninger kort inden om.

- Vi sidder stille og roligt og hygger os, da en nøgen mand pludselig kommer løbende i mod os, Udover sit adamskostume virker han i første omgang normal, han er pæn og veltrænet, og intet i hans mimik afslører, at han har en alvorlig psykisk lidelse.

Kort efter går det dog op for dem, at manden på ingen måde er rask.

-Jeg smadrer det her glas lige om lidt, lyder det fra manden efter han grebet et af glassene som står på bordet.

 Herefter kravler han ind under bordet, vennerne sidder ved. 

Stadig siddende under bordet begynder den nu tydeligt forstyrrede mand at spise jord og græs.

-Han har vel siddet der i omkring 5 minutter, da politiet ankommer. På det tidspunkt har han også fået flere rifter af at kravle rundt på jorden. Det er tydeligt, at den er helt gal med ham, siger Daniel Rodriguez.

Politet kører herefter manden til en psykiatrisk afdeling, hvor man vurderer, at han ikke er til fare for sig selv eller andre.Man vælger derfor ikke at tvangsindlægge ham. Det sker angiveligt fordi, at manden allerede er på medicin, der holder ham nogenlunde stabil.

-Men forud på drabet på sin mor, har han ikke taget medicinen, siger Steen Ørskov til Bt.dk.

Selvom det formentlig var den manglende medicin, der fik den psykisk syge mand så langt ud, at han først slår sin mor og derefter sig selv ihjel, så forarger det Daniel Rodriguez, at det kan gå så galt, når det psykiatriske system vidste, at manden kort inden drabet langt fra var stabil.

- Hvordan kan vores system lukke så syg en mand ud efter kun tre-fire dage? Det er forstår jeg ikke, siger Daniel Rodriguez til bt.dk

Synes du, at det psykiatriske system er godt nok i Danmark?

Mangler psykiatrien ansatte, sengepladser eller penge - eller er det bare en umulig opgave at redde alle psykisk syge?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. torsdag.