Det var det ledende bandemedlem Mohammed Figuigui, som tidligere i dag blev forsøgt befriet under en fangetransport. Manden, der går under navnet 'Maleren', afsoner otte års fængsel for drabsforsøg.

Det var en af de absolutte topfigurer fra bandemiljøet på den københavnske vestegn, som fredag blev forsøgt befriet. Det skete under en fangetransport, hvor maskerede mænd med koben kørte en bil ind foran fangetransporten og sprang ud.

Fangetransportens chauffør nåede dog at bakke væk, og køre tilbage til fængslet. 

Ifølge B.T.s oplysninger var det lederen af Ishøj-banden Getto Outlaws, 32-årige Mohammed 'Maleren' Figuigui, som de maskerede mænd ønskede at befri.

Han afsoner lige nu otte års fængsel i Vridsløselille for et drabsforsøg på Vesterbro i august. Mohammed Figuigu har dog i de seneste dage siddet i isolation efter en voldsepisode, og skulle af samme årsag i dag overflyttes til Politigårdens fængsel i København. 

B.T. har talt med en kilde tæt på 'Maleren', som forklarer, hvordan Mohammed Figuigui sidste fredag blev opsøgt på sin celle af en medindsat fra Bloodz - en anden bandegruppering på Vestegnen.

De to kom i klammeri, og Mohammed Figuigui skulle angiveligt have nikket Bloodz-manden en skalle. Ifølge eb.dk skulle episoden, der førte til overflytningen af Mohammed Figuigui, imidlertid være opstået i fængselsgården.

Politiet har anholdt flere af de mænd, som man formoder, ville forsøge at befri Mohammed Figuigui.